Tailando armijos vadas sušaukė politinių priešininkų susitikimą | KaunoDiena.lt

TAILANDO ARMIJOS VADAS SUŠAUKĖ POLITINIŲ PRIEŠININKŲ SUSITIKIMĄ

Tailando armijos vadas trečiadienį vadovaus susitikimui, kuriame dalyvaus abiejų konfliktuojančių politinių stovyklų atstovai, pranešė ginkluotųjų pajėgų atstovė spaudai.

Susitikimas rengiamas kitą dieną po to, kai kariškiai šalyje paskelbė karo padėtį.

Generolo Prayuto Chan-O-Cha (Prajuto Čan-O-Ča) organizuojamas susitikimas, kuriame dalyvaus aukščiausio rango pareigūnai iš valdančiosios ir opozicijos partijų, rinkimų komisijos, Senato, taip pat vyriausybės rėmėjų bei antivyriausybinės stovyklos atstovai, turi prasidėti 13 val. 30 min. (9 val. 30 min. Lietuvos laiku), naujienų agentūrai AFP sakė armijos atstovė spaudai.

Susitikimas vyks Armijos klube Bankoke.

Į susitikimą pakviestas ir laikinasis vyriausybės vadovas Niwattumrongas Boonsongpaisanas (Nivatumrongas Bunsongpaisanas), premjero poste pakeitęs Yingluck Shinawatrą (Jinglak Činavatą), kuri buvo nušalinta po Konstitucinio Teismo anksčiau šį mėnesį paskelbtos prieštaringai vertinamos nutarties, kad ji viršijo savo įgaliojimus.

Prayutas Chan-O-Cha antradienį įvedė šalyje karo padėtį, teigdamas, jog tai būtina siekiant atkurti tvarką ir užkirsti kelią didesnio masto politiniams neramumams po daug mėnesių vykusių kruvinų antivyriausybinių protestų. Armijos kritikai šį žingsnį pavadino „de facto perversmu“.

Generolas paneigė, kad karo padėties įvedimas reiškia valdžios perėmimą, ir pažadėjo, jog pakvies Tailandą krečiančio politinio konflikto dalyvius derybų dėl krizės sureguliavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS