Tailando chuntos vadovas sako, kad nustatytas sprogdinimo Bankoke įtariamasis | KaunoDiena.lt

TAILANDO CHUNTOS VADOVAS SAKO, KAD NUSTATYTAS SPROGDINIMO BANKOKE ĮTARIAMASIS

  • 0

Tailandą valdančios chuntos vadovas antradienį pareiškė, kad pareigūnai ieško „įtariamojo“, kuris pastebėtas apsaugos kamerų įrašuose netoli tos vietos Bankoke, kur pirmadienį vakare per sprogdinimą žuvo 21 žmogus, o dar daugiau nei 100 buvo sužeisti.

„Šiandien turime įtariamąjį, kuris pastebėtas apsaugos kamerų įrašuose, tačiau tai neaišku... Ieškome to vaikino“, - sakė Prayutas Chan-O-Cha (Prajutas Čan-O-Ča).

Chuntos vadovas pridūrė, jog manoma, kad tas vyras priklauso „antivyriausybinei grupuotei, įsikūrusiai Tailando šiaurės rytuose“ - vadinamojo raudonmarškinių judėjimo bastione.

Bankoke nuo 2006 metų vis kyla politiniai neramumai, kurių metu jau buvo įvykdyti du perversmai. Tačiau iki šiol užsieniečiai per tokius smurto proveržius Tailande nukentėdavo itin retai.

Per praėjusių metų pučą, kuris buvo surengtas po daug mėnesių gatvėse vykusių protestų, buvo nuversta premjerės Yingluck Shinawatros (Jinglak Činavatos) vyriausybė.

Be to, pietinėse musulmoniškose Tailando provincijose pasienyje su Malaizija jau dešimtmetį vyksta sukilimas, per kurį žuvo daugiau nei 6 400 žmonių, daugiausia civilių gyventojų.

Chuntos vadovo Prayuto Chan-O-Cha komentarai rodo, kad tyrėjai sutelkė savo dėmesį į antivyriausybines grupuotes, lojalias nuo valdžios nušalintai Shinawatrų šeimai, o ne į pietuose veikiančius musulmonų sukilėlius.

„Raudonmarškinių“ judėjimą sudaro nuverstos premjerės Yingluck Shinawatros ir jos brolio, buvusio vyriausybės vadovo Thaksino Shinawatros (Taksino Činavatos), šalininkai, dauguma kurių gyvena skurdžiose vietovės šalies šiaurėje ir šiaurės rytuose.

Valdžia kaltina „raudonmarškinius“ dėl virtinės anksčiau šiais metais Bankoke surengtų nedidelių sprogdinimų, nors judėjimo vadovybė tai kategoriškai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS