Tiandzino sprogimo epicentre – 356 kartus didesnė už leistiną cianido koncentracija | KaunoDiena.lt

TIANDZINO SPROGIMO EPICENTRE – 356 KARTUS DIDESNĖ UŽ LEISTINĄ CIANIDO KONCENTRACIJA

  • 0

Daugiau negu 350 kartų leistiną normą viršijanti cianido koncentracija buvo nustatyta vandens mėginiuose, paimtuose prie Kinijos uostamiestį Tiandziną nuniokojusio pražūtingo sprogimo epicentro, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Tiandzino aplinkos apsaugos biuras nurodė, kad šios itin nuodingos cheminės medžiagos trečiadienį rasta 25 vandens mėginių paėmimo vietose uždarytoje teritorijoje aplink nelaimės epicentrą.

„Per didelė cianido koncentracija buvo nustatyta aštuoniose vietose, o didžiausia iš jų 356 kartus viršijo“ didžiausią leistiną normą, sakoma biuro pranešime.

Anksčiau pareigūnai sakė, kad cianido koncentracija viršino didžiausią leistiną iki 28 kartų. Aplinkos apsaugos biuro pranešime šis staigus taršos padidėjimas niekaip nebuvo paaiškintas.

Praeitą savaitę pavojingų medžiagų sandėlyje nugriaudėję keli galingi sprogimai užmušė mažiausiai 114 žmonių. Dar apie 60 žmonių iki šiol nerasti, o septyni surasti lavonai dar nėra atpažinti.

Taip pat yra nuogąstaujama dėl toksiškų teršalų, galinčių pasklisti oru ir vandeniu mieste, turinčiame apie 15 mln. gyventojų.

Pasak pareigūnų, tame sandėlyje buvo laikoma apie 700 tonų nuodingo natrio cianido.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS