Turkija informavo surengusi naujų naktinių aviacijos antskrydžių prieš PKK | KaunoDiena.lt

TURKIJA INFORMAVO SURENGUSI NAUJŲ NAKTINIŲ AVIACIJOS ANTSKRYDŽIŲ PRIEŠ PKK

  • 0

Turkijos karo lėktuvai naktį vėl smogė Kurdistano darbininkų partijos (PKK) sukilėlių taikiniams šalies pietryčiuose ir šiaurės Irake, tęsiant aviacijos smūgių kampaniją prieš tą kurdų separatistų grupuotę, trečiadienį pranešė premjero biuras.

„Aviacijos operacijos buvo vykdomos naktį iš liepos 28-osios į 29-ąją prieš PKK teroristų grupuotę Turkijoje ir už jos ribų“, – sakoma pranešime, kuriame išvardytos šešios atakuotos vietos šiaurės Irake.

Pranešime nurodoma, kad per tuos antskrydžius buvo smogta PKK kovotojų prieglobsčiams, sandėliams, logistikos bazėms ir urvams, kuriais, kaip manoma naudojasi sukilėliai.

Armija nuo praeito penktadienio kasdien rengia aviacijos smūgius prieš PKK taikinius Irako šiaurėje, taip pat atakuoja džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) pozicijas Sirijoje. Turkijos vyriausybė sako pradėjusi „karą su teroru“, atsakydama į pastaruoju metu įvykdytus išpuolius.

Premjero biuras pridūrė, kad 39 šalies provincijose iš viso 1 302 žmonės buvo suimti per saugumo pajėgų reidus prieš IS, PKK ir kitas kovotojų grupuotes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS