Turkijoje per naują įtariamą PKK ataką žuvo trys kariai | KaunoDiena.lt

TURKIJOJE PER NAUJĄ ĮTARIAMĄ PKK ATAKĄ ŽUVO TRYS KARIAI

  • 0

Trys Turkijos kariai žuvo, o dar vienas buvo sužeistas antradienį šalies pietryčiuose sprogus minai per naujausią ataką, dėl kurios saugumo pajėgos kaltina uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus.

Kurdai kovotojai detonavo per atstumą valdomą miną prie kariuomenės automobilių kolonos Arakejaus rajone Širnako provincijoje, kuri ribojasi su Iraku ir Sirija, saugumo šaltiniai sakė naujienų agentūrai AFP.

Po to sprogimo įsiplieskė Turkijos karių ir PKK sukilėlių susirėmimas, pridūrė šaltiniai, patvirtinę valstybinės Anatolijos naujienų agentūros pranešimą.

Iš pradžių buvo pranešta apie dviejų karių žūtį, bet vėliau vienas iš dviejų sužeistųjų mirė ligoninėje.

Smurto spiralė įsisuko praeitą mėnesį – po to, kai 32 prokurdiški aktyvistai žuvo per sprogdinimą viename Turkijos pietiniame mieste prie sienos su Sirija, kaip įtariama, surengtą džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojų. Nuo to laiko praktiškai žlugo 2013 metais Ankaros ir PKK sudarytos paliaubos.

Kaip nurodo AFP, nuo šios krizės pradžios jau 20 Turkijos saugumo pajėgų karių žuvo per atakas, dėl kurių kaltinama PKK.

ES ragina reaguoti proporcingai

Europos Sąjunga antradienį paragino Turkiją „proporcingai“ reaguoti į „terorizmą“, kad nebūtų pastatytas į pavojų trapus taikos procesas su kurdų sukilėliais.

Bendrijos plėtros komisaras Johannesas Hahnas (Johanesas Hanas) Turkijos ES reikalų ministrui Volkanui Bozkirui sakė, kad Ankara „turi teisę reaguoti į bet kokias terorizmo formas“.

Tačiau eurokomisaras pridūrė: „Vis dėlto atsakas turi būti proporcingas, tikslinis ir jokiu būdu neturi sukelti pavojaus demokratiniam politiniam dialogui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS