Turkijos pasienio mieste per sprogimą žuvo mažiausiai 27 žmonės | KaunoDiena.lt

TURKIJOS PASIENIO MIESTE PER SPROGIMĄ ŽUVO MAŽIAUSIAI 27 ŽMONĖS

Mažiausiai 28 žmonės žuvo pirmadienį per mirtininko išpuolį Turkijos pietiniame Suručo mieste netoli sienos su Sirija, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Teroristinė ataka šiandien įvyko Suručo mieste Šanliurfoje maždaug 12 val. vietos (ir Lietuvos) laiku“, – nurodė ministerija savo panešime.

„Pirminiais duomenimis, žuvo dvidešimt aštuoni piliečiai“, – pažymima jame ir priduriama, kad aukų skaičius veikiausiai didės.

Šaltinis šalies ministro pirmininko kanceliarijoje patvirtino šį skaičių ir pridūrė: „Tai mirtininko ataka.“

Vienas šaltinis Turkijos vyriausybėje patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad sprogimas driokstelėjo Suručo, esančio kitapus sienos nuo susirėmimų židiniu tapusio Sirijos miesto Kobanės (Ain al Arabo), kultūros centro sode.

Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai taip pat nurodė, kad dar beveik šimtas žmonių per sprogimą nukentėjo ir buvo hospitalizuoti.

„Raginame visus neprarasti sveiko proto teroristinės atakos, kuria taikomasi į mūsų šalies vienybę, akivaizdoje“, – sakoma ministerijos pranešime.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

Į incidento vietą premjeras Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) pasiųs tris ministrus - vicepremjerą Numaną Kurtulmusą (Numaną Kurtulmušą), vidaus reikalų ministrą Sebahattiną Ozturką (Sebachatiną Eztiurką) ir darbo ministrą Faruką Celiką (Faruką Čeliką).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

ar tai reiskai kad ir Turkijoj tapo nesaugu,o kaip su atostogomis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS