Ukraina tvirtina sučiupusi dar vieną Rusijos karį | KaunoDiena.lt

UKRAINA TVIRTINA SUČIUPUSI DAR VIENĄ RUSIJOS KARĮ

  • 3

Ukrainos saugumo tarnyba trečiadienį paskelbė apie sučiuptą Rusijos armijos majorą, kuris esą vežęs sprogmenis prorusiškiems separatistams Ukrainos rytuose.

Maskva neigia savo dalyvavimą jau 15 mėnesių nesiliaujančiame konflikte ir karo zonoje sučiuptus rusus vadina „ savanoriais“, kurie įsiliejo į kovotojų gretas be jokio tiesioginio Rusijos armijos įsakymo.

Tiek Kijevas, tiek jo sąjungininkai Vakaruose griežtai nesutinka su tokiu traktavimu ir kaltina Rusiją, kad ši siunčia ir karius, ir sunkiąją ginkluotę sukilėliams.

Ukrainos saugumo tarnyba (UST) nustatė, kad savaitgalį Donecko srityje sučiuptas rusas esąs Vladimiras Starkovas, armijos majoras, pasiklydęs vairuodamas pilną sprogmenų sunkvežimį sukilėlių posto link.

„V.Starkovas iš karto prisipažino esąs Rusijos pilietis ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškis“, – sakė žurnalistams UST vadovas Vasylis Hrycakas.

Gegužę Ukraina viešai parodė du sučiuptus rusus, kurie prisipažino esą kadriniai kariškiai, kuriuos į žvalgybą pasiuntė jų karinės žvalgybos vadovybė.

Rusija tvirtino, kad šiedu pasitraukė iš karinės tarnybos ir tada prisidėjo prie separatistų kovotojų Ukrainoje.

Ukrainos savaitraščio „Novoyje Vremya“ tinklalapyje nv.ua trečiadienį įdėtas dviejų prorusiškų sukilėlių, kurie įvardyti kaip „Malyš“ ir ,„Makejevskij“, pokalbis apie Starkovo suėmimą.

„Kaip gi jis (pasiklydo), juk šimtą kartų ten važiavo“, – klausia vienas jų. Kitas atsako keiksmažodžiu: „velniai žino; nežinau aš, brolyti“.

Maskvos reakcijos kol kas nebuvo.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Rusijos karys, Vasylis Hrycakas, Vladimiras Starkovas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

niekADA

is fasitinio kremliaus nebus tiesos.niekur ju nebuvo ir vietname ir afgane. ir egibte, ir kuboje. ukrainoj cia nesiskaito jiems cia tuos sritis durniunovarosija.Greit turbut ir pagrindini fasista putleri pripazins kokio kniasio vladimiro palikoni. O kodel ir ne.

nustebęs

Tik vieną? Kur likę, pasak diktatoriaus parašonko 200 tūkstančių :)))) Įdomu ,kokia kolona transporto turėtų būti, kad atvežti tiek žmonių? :)

kauniete

Rusija niekada nieko neprisipazino ir pasakys kad ten ne rusas. Bus taip kaip Kryme - zalieji zmogeliukai, bet ne rusai. Toliau darytu vakarai spaudima maskuoliams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS