Ukrainos sostinėje šturmuota Aukščiausioji Rada | KaunoDiena.lt

UKRAINOS SOSTINĖJE ŠTURMUOTA AUKŠČIAUSIOJI RADA

  • 13

Šimtai Ukrainos ultranacionalistų ketvirtadienio vakarą surengė mitingą prie parlamento pastato Kijeve, daužydami langus ir reikalaudami vidaus reikalų ministro atsistatydinimo, praėjus kelioms dienoms po to, kai milicija nušovė vieną iš jų lyderių.

Elitinės milicijos pajėgos pirmadienį nukovė judėjimo „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) regioninį lyderį Oleksandrą Muzyčką per susišaudymą, įsiplieskusį, kai pareigūnai atvyko jo suimti vakariniame Rivnės mieste.

Pasak pareigūnų, O.Muzyčka, dar žinomas kaip Saško Bilyj, pradėjo šaudyti pirmas ir žuvo nuo kulkos, iššautos iš jo paties ginklo.

„Pravyj sektor“ atliko itin svarbų vaidmenį tris mėnesius trukusiuose audringuose protestuose, per kuriuos praeitą mėnesį buvo nuverstas Maskvos remiamas prezidentas Viktoras Janukovyčius. Rusija šį judėjimą laiko neofašistiniu.

Mojuodami šios sukarintos grupuotės raudonos ir juodos spalvos vėliavomis, apie tūkstantis protestuotojų susirinko prie Aukščiausiosios Rados pastato, reikalaudami, kad būtų atstatydintas vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

Aktyvistai išdaužė kelis langus ir pagrasino jėga veržtis į pastatą, tačiau vėliau atsitraukė, pažadėję grįžti penktadienio rytą.

„Pravyj sektor“ praeitą šeštadienį įkūrė politinę partiją, vadovaujamą savo nacionalinio lyderio Dmytro Jarošo. Jis taip pat paskelbė kandidatuosiantis gegužės 25 dieną vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kaip praneša Rusijos naujienų agentūros, O.Muzyčka buvo ieškomas Maskvos, kuri jį kaltina dėl maždaug 20 Rusijos karių nužudymo per pirmąjį Čečėnijos kartą, kur šis aktyvistas palaikė čečėnų separatistus.

Stambaus sudėjimo O.Muzyčka buvo liūdnai pagarsėjęs dėl portale „YouTube“ paskelbtų vaizdo įrašų, kuriuose matoma, kaip jis grasina Kalašnikovo automatu per Rivnės miesto tarybos posėdį ir čiumpa už gerklės miesto prokurorą.

GALERIJA

  • Ukrainos sostinėje šturmuota Aukščiausioji Rada
  • Ukrainos sostinėje šturmuota Aukščiausioji Rada
  • Ukrainos sostinėje šturmuota Aukščiausioji Rada
  • Ukrainos sostinėje šturmuota Aukščiausioji Rada
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tieas

tai sitie su svastikom ir su skarom irgi tpo ant rusu dirba ??tai cia jus svaigstate , iki apsimizimo bijot tu rusu , gal paturejo jus kada I uzpakali

Psichozė

Gal ir Henriką Daktarą pasamdė Kremlius, kad kenktų Lietuvai?

Ko gero

ir mūsiškis Paleckiukas su savo frontininkais ten sudalyvavo- juk mėgsta jie paskandalinti ir padaužyti langus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS