Vokietijos policija nukovė peiliu ginkluotą pabėgėlį | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS POLICIJA NUKOVĖ PEILIU GINKLUOTĄ PABĖGĖLĮ

  • 0

Vokietijos policija nukovė peiliu ginkluotą irakietį, kuris pabėgėlių stovykloje užpuolė pakistanietį, įtariamą seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį, trečiadienį pranešė policija.

Per šį incidentą 29 metų irakietis vėlų antradienį žuvo nuo policijos kulkų prieglobsčio prašančių asmenų stovykloje centriniame Berlyno Moabito rajone.

Į stovyklą policija buvo iškviesta tada, kai 27 metų pakistanietis šalia esančiame parke galimai seksualiai išnaudojo aštuonmetę, pranešė dienraštis BZ.

Kai policija sulaikė įtariamąjį ir vedėsi jį, uždėjusi antrankius, mergaitės tėvas puolė jį su peiliu šaukdamas „Tu šito neišgyvensi!“, nurodė liudininkai.

Policijos pareigūnai kelis kartus šovė į vyrą, o šis vėliau mirė ligoninėje. Lytiniu išnaudojimu kaltinamas pakistanietis nenukentėjo. Mergaitei ir jos motinai suteiktos konsultacijos.

Policija dar nenurodė šių asmenų tapatybių.

Buvo pradėtas vidinis policijos tyrimas dėl paleistų mirtinų šūvių, o policijos sąjunga paprašė nesmerkti šaudžiusių pareigūnų.

„Pareigūnai privalėjo užkirsti kelią savavališko teisingumo vykdymui, o susidariusios situacijos metu jų gyvybėms grėsė pavojus“, – sakė policijos sąjungos Berlyno skyriaus vadas Bodo Pfalzgrafas (Bodas Pfalcgrafas).

Jis pabrėžė, kad sąjunga reikalauja, jog policija būtų apginkluota elektroimpulsiniais prietaisais, ir pareiškė, kad „policija nenori žudyti, bet yra priversta tai daryti, jei vyriausybė neduoda jai kitų operatyvinių priemonių“.

Vokietija praėjusiais metais priėmė milijoną prašančių prieglobsčio asmenų. Apie pusė jų yra iš karo niokojamų Sirijos, Irako ir Afganistano. Pabėgėliai gyvena įvairiuose šalies regionuose esančiuose svečių namuose, sporto salėse, kareivinėse ir kituose pastatuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS