Afganistane per sprogimą šiitų mečetėje Herate žuvo 20 žmonių | KaunoDiena.lt

AFGANISTANE PER SPROGIMĄ ŠIITŲ MEČETĖJE HERATE ŽUVO 20 ŽMONIŲ

  • 1

Savižudis sprogdintojas ir ginkluotas vyras šiitų mečetėje vakariniame Afganistano mieste Herate pražudė mažiausiai 20 žmonių.

Išpuolis netoli sienos su Iranu įvyko praėjus dienai po to, kai grupuotė „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl atakos prieš Irako ambasadą Kabule.

„Daugiau nei 20 lavonų ir daugiau nei 30 sužeistų žmonių šiuo metu yra atgabenti į ligoninę“, - naujienų agentūrai AFP sakė vietos ligoninės atstovas Rafeeqas Shirzai (Rafikas Širzai).

Herato policijos atstovas Abdulas Ahadas Walizada (Abdulas Ahadas Valizada) sakė, jog išpuolis įvyko maždaug 20 val. vietos (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Pirminiais duomenimis, išpuolį vykdė du teroristai. Vienas iš jų dėvėjo savižudžio sprogdintojo liemenę ir susisprogdino, tuo tarpu antras (užpuolikas) buvo ginkluotas šautuvu. Abu jie negyvi“, - teigė pareigūnas.

Naujienų agentūros AFP reporteris sakė matęs iš mečetės nešamus žmonių kūnus.

Jis pranešė matantis į gabalus sudraskytą kūną prie maldos namų įėjimo, tai greičiausiai užpuoliko palaikai. Likę kūnai mečetės viduje gulėjo kraujo klane. Kai kurie gyvi likę žmonės judėjo ar verkė.

Už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės, tačiau grupuotė „Islamo valstybė“ pastaraisiais metais reguliariai atakuoja šiitų religinės mažumos atstovus ir jų maldos namus Afganistane.

Išpuolis mečetėje įvyko praėjus dienai po to, kai „Islamo valstybė“ atakavo Irako ambasadą Kabule. Per šį išpuolį žuvo du žmonės.

Minėta džihadistų grupuotė pastaruoju metu didina savo įtaką Rytų Afganistane ir neseniai prisiėmė atsakomybę už keletą žmonių aukų pareikalavusių atakų Kabule.

Tačiau ekspertai kelia klausimą, ar iš tikrųjų esama tiesioginio ryšio tarp Afganistane veikiančio grupuotės padalinio ir aukščiausių „Islamo valstybės“ vadų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alachas

Pagal Koraną už musulmono nužudymą atperka berods 2 mėnesių pasnikas :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS