Afganistane per sprogimus prie mokyklos žuvusiųjų skaičius išaugo iki 50 | KaunoDiena.lt

AFGANISTANE PER SPROGIMUS PRIE MOKYKLOS ŽUVUSIŲJŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 50

Afganistano sostinėje per sprogimus, nugriaudėjusius šeštadienį prie mergaičių mokyklos, žuvusiųjų skaičius išaugo iki 50, sekmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija. Dar daugiau kaip 100 žmonių buvo sužeisti, didžioji dalis aukų yra civiliai, daugiausiai mokinės mergaitės.

Sprogimas įvyko vakarinėje Kabulo miesto dalyje, kur daugiausiai gyvena šiitų hazarų bendruomenės nariai. Sprogimai nugriaudėjo, kai mokinės išeidinėjo iš pastato. Šeštadienį, be kita ko, daug gyventojų apsipirkinėjo prieš kitą savaitę prasidedančią Id al Fitro šventę, kuri žymi šventojo musulmonų pasninko mėnesio Ramadano pabaigą.

Pasak ministerijos atstovo Tareqo Ariano, šeštadienį prie Sayedo Al-Shuhados mokyklos detonavo automobilyje padėta bomba, o kai supanikavusios mokinės pradėjo bėgti, sprogo dar dvi bombos.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už ataką, bet Afganistano pareigūnai, įskaitant šalies prezidentą Ashrafą Ghanį, kaltina Talibaną. Atstovas teigia, kad aukų skaičius dar gali išaugti, nes greitosios pagalbos automobiliai iki vėlyvo šeštadienio vakaro vežė į ligonines sužeistus ir žuvusius žmones.

„Talibanas stovi už šios atakos. Jie anksčiau vykdė panašias atakas prieš švietimo įstaigas“, – teigė T. Arianas.

GALERIJA

  • Afganistane per sprogimus prie mokyklos žuvusiųjų skaičius išaugo iki 50
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kas ta blogi skatina ir palaiko tuos fanatikus jei ne tie kurie kovoja siu debilu rankomis ir nori sunaikint visa pasauli ;;;

Talibanas gryžta

visos moterys ir mergaitės bus uždarytos į gardus.Jokio mokslo. Jokio savarankiškumo tik aklas paklusnumas. Vienintelė paskirtis - maisto gamyba seksas su despotu vyru pagal jo pageidavimą ir vaikų gimdymas.Gatvėj tik su palyda ir maišas ant galvos su plyšeliu kad matytų kur koją statyt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS