„Al Qaeda“ lyderis ragina musulmonus žudyti žydus ir amerikiečius | KaunoDiena.lt

„AL QAEDA“ LYDERIS RAGINA MUSULMONUS ŽUDYTI ŽYDUS IR AMERIKIEČIUS

  • 4

Vienas teroristų tinklo „Al Qaeda“ vadeivų paragino musulmonus „visur“ žudyti žydus ir JAV piliečius. Tai esą būtų reakcija į JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

Pirmadienį paskelbtame vaizdo įraše Chalidas Batarfis D. Trumpo sprendimą pavadino „nauju žydų ir kryžiuočių paskelbtu karu“, pranešė islamistų tinklapius stebinti JAV bendrovė „Site“.

„Sukilkite ir visur pulkite žydus bei amerikiečius“, - sakė Ch. Batarfis 18 minučių trukmės įraše, pavadintame „Mūsų pareigos dėl mūsų Jeruzalės“. Kiekvieno musulmono pareiga esą yra „išlaisvinti“ šventąjį miestą. Tik išdavikai atsisako Jeruzalės arba perleidžia ją kitiems.

Didžiausia atsakomybė tenka „musulmonams Amerikoje ir Vakarų šalyse“, - toliau kalbėjo ekstremistas. „Musulmonai okupuotoje šalyje turi žudyti kiekvieną žydą - jį pervažiuodami, jį nudurdami ar nukreipdami prieš jį ginklą, arba sudegindami jų namus“, - teigė jis.

D. Trumpas gruodžio pradžioje oficialiai pripažino Jeruzalę Izraelio sostine. Tai sukėlė protestus musulmoniškajame pasaulyje. Sprendimas buvo sukritikuotas ir JAV sąjungininkių.

Ch. Batarfis yra „Al Qaeda“ sparno Jemene, kurį JAV laiko pavojingiausia pasaulyje „Al Qaeda“ atšaka, vienas vadų. JAV valstybės departamentas vadina jį „globaliu teroristu“ ir yra įtraukęs jį į juodąjį sankcijų sąrašą. Departamento duomenimis, jis vadovauja grupuotei „Al Qaeda Arabijos pusiasalyje“ (Aqap). Ši prisipažino įvykdžiusi išpuolį prieš satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje 2015 metų sausį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Mutanas

Kam gasdinate zmones tokiais baisiais snukiais?

E_R

"...„Al Qaeda“ lyderis ragina musulmonus žudyti žydus ir amerikiečius" Matyt nesupranta, kad amerikonu gali buti ir cecnas, ir lietuvis, ir arabas ar negras...

...

Čia vienas iš tų kuriuos turim priimt ir padėt įsikurt?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS