Analitikai: prasidėjo naujas Rusijos puolimas | KaunoDiena.lt

ANALITIKAI: PRASIDĖJO NAUJAS RUSIJOS PUOLIMAS

  • 0

Okupantai Luhansko srityje pradėjo puolimą. Žymus situacijos pablogėjimas pastebimas Kremenskio kryptimi – čia rusų kariai bando prasiveržti pro Ukrainos gynybą, rašo UNIAN.

Pasak Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikų, į šiaurės vakarus nuo Svatovo buvo pastebėtas okupantų judėjimas. Šio sektoriaus puolime dalyvavo kelių divizijų dalys.

Puolimą vykdo kelių 144-osios ir 3-iosios motorizuotųjų šautuvų divizijų pulkų poskyriai ir 90-osios tankų divizijos pulkas. Juos remia 76-osios oro desantininkų divizijos ir nenustatyti Pietų karinės apygardos daliniai“, – rašoma pranešime.

Remdamiesi šiais duomenimis, ekspertai padarė išvadą, kad tokia situacija yra naujo Rusijos puolimo pradžia. Tuo pat metu Ukrainos gynėjai neleidžia įsibrovėliams perimti iniciatyvos Luhansko srityje, nes tai gali lemti kulminaciją Svatovo-Kremenajos kryptimi.

Ukrainos žvalgybos pareigūnų nuomone, rusų kariai ims vykdyti puolimą Donecko, Luhansko ir Zaporižios srityse. Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas taip pat pažymėjo, kad naujas  Rusijos karių puolimas  gali prasidėti Charkivo ar Zaporižios regionuose.

Tačiau, karo studijų instituto analitikų teigimu, Maskva neturi pakankamai kovinės galios  sėkmingam plataus masto puolimui prieš Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, naujas puolimas, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS