Anglijoje iš senyvo amžiaus žmonių pinigus viliojęs lietuvis pasiųstas už grotų | KaunoDiena.lt

ANGLIJOJE IŠ SENYVO AMŽIAUS ŽMONIŲ PINIGUS VILIOJĘS LIETUVIS PASIŲSTAS UŽ GROTŲ

  • 11

Senyvo amžiaus žmonės ir jų pinigai – lengviausias grobis sukčiams. Tuo Anglijoje pasinaudojo ir 23-ejų lietuvis Vidūnas Tutkus, iš pagyvenusių žmonių išviliojęs net 24 800 svarų sterlingų. Vis dėlto, nuo teisingumo lietuvis neišsisuko.

Lietuvis priklausė nedidelei gaujai, kurie apsimetinėjo policijos pareigūnais ir, esą, ieškojo padirbtų ar neteisėtų pinigų. Esą dalis pinigų išduota grynais, dalis – jau banko sąskaitose, tačiau bankas atpažino, kad tai – padirbti pinigai, kuriuos būtina konfiskuoti.

V. Tutkus apsimetinėjo policijos paskirtu kurjeriu surinkti pinigus. Tokiu būdu nuo praėjusių metų balandžio iki birželio jam pavyko išvilioti beveik 25 tūkst. svarų sterlingų.

Nuo vyro nukentėjo kelios aukos, gyvenusios Elmsteado mieste Essexe, Barrowby mieste Lincolnshire, Wollastono mieste Northamptonshire ir Winchesterio mieste Hampshire.

Liepos 29 d. Ramsgate, Kente gyvenusi moteris sulaukė pareigūnu prisistatančio vyro skambučio. Jis teigė, kad į jos sąskaita pakliuvo 4 tūkst. svarų sterlingų, kuriuos reikia grąžinti bankui. Moteris sutiko nuimti tokią sumą grynų pinigų.

Tačiau laiku susivokė dar pati kreiptis į banką. Sužinojusi, kad pas ją į namus atvyks sukčiai, ji išsikvietė policijos pareigūnus, kurie ir sulaikė lietuvį.

Per apklausą tautietis pasakojo galvojęs, kad dirba legalų darbą ir kad jam reikėjo pajamų išmokėti skolas.

Lietuvis teisme pripažino jam metamus visus šešis kaltinimus sukčiavimu. Sausio 25 d. jis buvo nuteistas ir nelaisvėje praleis 19 mėnesių.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/anglijoje-sukciaves-lietuvis-sulauke-bausmes

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Tipiskas kacapas.

Antropologas

Kazko jis daugiau i chachola panasus.

labai

panasus ji URM?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS