Anglijos policija atskleidžia daugiau detalių apie vilkike rastus negyvus žmones | KaunoDiena.lt

ANGLIJOS POLICIJA ATSKLEIDŽIA DAUGIAU DETALIŲ APIE VILKIKE RASTUS NEGYVUS ŽMONES

Visi 39 žuvę asmenys, praėjusią savaitę aptikti Anglijoje vieno vilkiko priekaboje-šaldytuve, buvo Vietnamo piliečiai, penktadienį pranešė Didžiosios Britanijos policija.

Tuo tarpu Airijoje ir Vietname buvo suimti dar trys įtariamieji, vykstant tarptautiniam tyrimui dėl įtariamos prekybos žmonėmis.

Britų detektyvai iš pradžių teigė, kad žuvusieji, aptikti netoli pietryčiuose esančio Purflito uosto spalio 23 dieną, buvo kilę iš Kinijos, tačiau vėliau su institucijomis susisiekė dėl dingusių artimųjų nuogąstavusios vietnamiečių šeimos.

Esekso policijos viršininko padėjėjas konsteblis Timas Smithas (Timas Smitas) penktadienį teigė: „Šiuo metu manome, kad aukos yra Vietnamo piliečiai, ir palaikome ryšį su Vietnamo vyriausybe.“

Jis pranešė, jog policija surado kai kurių žuvusiųjų artimuosius.

Vietnamo ambasada Londone pažymėjo esanti „labai nuliūdusi“ dėl naujienų ir pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ žuvusiųjų šeimoms.

„Aukų tapatybes vis dar reikia nustatyti ir patvirtinti atitinkamose Vietnamo ir Jungtinės Karalystės institucijose“, – sakoma pranešime.

Didžiosios Britanijos policija pateikė kaltinimus 25 metų Šiaurės Airijos gyventojui Maurice'ui Robinsonui (Morisui Robinsonui) dėl 39 migrantų netyčinio nužudymo, taip pat sąmokslo vykdyti prekybą žmonėmis. Policijos teigimu, minėtas vyras atvairavo vilkiką į Purflitą, kur buvo prikabinta priekaba, atgabenta keltu iš Zebriugės Belgijoje.

Dar vienas vyras buvo suimtas penktadienį Airijoje bei dar du – Vietname.

Du asmenys, įtariami organizavę žmonių kontrabandos operaciją Vietname, buvo areštuoti Ha Tinio provincijoje, gavus pranešimų iš dešimties šeimų dėl be žinios dingusių artimųjų, pranešė televizija VTV.

Ha Tinio provincijos policijos viršininko pavaduotojas pulkininkas Nguyenas Tienas Namas (Ngujenas Tienas Namas) teigė, kad įtariamieji yra tiesioginiai bylos dalyviai. Įtariama, kad žmonės sumokėjo kontrabandininkams už pagalbą pasiekiant Angliją, o dabar baiminamasi, kad šie žmonės taip ir nepasiekė kelionės tikslo, nes žuvo minėtoje priekaboje.

Policija teigė, kad įtariamieji šioje teritorijoje keletą metų vertėsi žmonių kontrabanda.

Tuo tarpu Airijoje 22 metų vyras buvo areštuotas pagal britų orderį. Esekso policija teigė pradėjusi ekstradicijos procesą, kad atgabentų įtariamąjį į Jungtinę Karalystę, kur jam būtų pateikti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo.

Dublino Aukštojo teismo atstovas spaudai pranešė, kad Eamonnas Harrisonas (Emonas Harisonas) iš Niurio Šiaurės Airijoje dalyvavo teisme penktadienį. Nuspręsta jį sulaikyti iki teismo posėdžio, vyksiančio lapkričio 11 dieną.

Didžiosios Britanijos pareigūnai sustiprino patruliavimą Purflito mieste ir paskelbė apie susitarimą su Belgija, leidžiantį Zebriugėje veikti didesniam skaičiui britų imigracijos pareigūnų.

Didžiosios Britanijos policija penktadienį paragino du kitus įtariamuosius – brolius Ronaną ir Christopherį Hughesus (Kristoferį Hjuzus) iš Šiaurės Airijos – atvykti patiems.

Policija teigia jau kalbėjusi su Ronanu Hughesu telefonu, tačiau nori su broliais pasikalbėti asmeniškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS