Atsargos pulkininkas: Kremliui turėtų būti neramu | KaunoDiena.lt

ATSARGOS PULKININKAS: KREMLIUI TURĖTŲ BŪTI NERAMU

  • 6

Rusijoje jau kelinta diena sproginėja kariniai aerodromai ir spėliojama, kad tai ukrainiečių darbas. Gal Ukrainos kariuomenė gavo tokios įrangos, kuri lengvai pasieks Rusijos teritoriją? Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su atsargos pulkininku Vaidotu Malinioniu.

– Kaip jūs vertinate šiuos sprogimus?

– Manyčiau, kad tai yra tam tikras lūžis kare, kadangi vien tik ginantis neįmanoma laimėti jokio karo. Tu turi išvystyti gebėjimą kontratakuoti. Kuomet ukrainiečiai pademonstravo 700 kilometrų nuo savo teritorijos Rusijos karinių objektų – aerodromų – pasiekiamumą, manyčiau, kad tai yra didelis proveržis. Rusijai, be abejo, turėtų būti neramu, nes pagal atstumą, man atrodo, ir Kremlius jau yra pasiekiamas.

– Ar tai tikrai ukrainiečių darbas? Ar jie pajėgūs tai suorganizuoti?

– Oficialiai jie to nesako. Yra įvairių versijų, kad tai gali būti kažkokios Rusijoje kariaujančios prodemokratiškos frakcijos, palaikančios ukrainiečius, bet, manau, kad didžiausias industrinis pajėgumas išvystyti tokius bepiločius ir juos paleisti, yra ukrainiečių, didelės valstybės pranašumas. Jie tikriausiai tai ir padarė. Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, kad Rusija naudodavo savo priešlėktuvinės gynybos sistemas tam, kad galėtų atakuoti ukrainiečių strateginius objektus Ukrainos teritorijoje. Tie bepiločiai, kurie praskrido į Rusijos teritorijos gilumą, reiškia, kad gal tų sistemų buvo, gal jų buvo per mažai, gal jos buvo nuimtos, bet jie turės vėl jas grąžinti į tą patį budėjimą, kad galėtų rusų kariai pulti Ukrainos infrastruktūros strateginius objektus.

Manyčiau, kad tai yra tam tikras lūžis kare, kadangi vien tik ginantis neįmanoma laimėti jokio karo.

Tikiu, kad yra ženklų, kad veikia tam tikros diversinės grupės. Yra pavyzdžių, kai ir geležinkelio tiltai, ir bėgiai buvo pažeidinėjami bei įvairūs kiti sprogimai, tai atrodytų, kad Rusijos teritorijoje yra tam tikros diversinės grupės. Ar jos savarankiškai susidėlioja, ar yra ukrainiečių inicijuojamos, sunku spėlioti, bet ženklai rodo, kad jų yra.

– Tikriausiai kalbos apie pačių rusų maištą negalėtų būti atmestos, tiesa?

– Bet koks maištas turi turėti maišto lyderius. Mes žinome, kad Rusija jau daugelį metų visus savo opozicijos narius sodindavo, žudydavo, daugelis jų turėjo pabėgti, palikti Rusijos teritoriją. Tų lyderių, kurie galėtų sutelkti nepatenkintas mases ir padaryti revoliuciją ar sukilimą, nėra. Tikiu, kad gali taip įvykti, kad susidėlios kokia nors kritinė masė nepatenkintų žmonių ir kad atsiras naujas lyderis, kuris tai padaryti sugebės.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ne pirmą kartą ukrainiečiai sako, kad jie rengia atsaką, kokio dar neregėjome. Tikriausiai tai negali būti vien tušti žodžiai? Koks gali būti jų atsakas?

– Vakarai vengia duoti tokios ginkluotės, kadangi nenori, kad tai sukeltų greitesnę ukrainiečių pergalę, bet karas yra karas. Oficialiai galima kalbėti vienaip, bet realiai gali būti kažkaip kitaip. Toks atstumas, kokiu dabar ukrainiečiai pažeidė Rusijos svarbią aerodromų struktūrą, yra labai reikšmingas, ir kare turėtų įvykti lūžis.

Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, Rusija, sprogimai Rusijoje, Vaidotas Malinionis
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to neramu

Taip tavajai teroristei,okupantei tik į pragarą..miekas nerems,jei okupantė von išsinešdins užpuolusi šalį,o gintis nuo grobikės turi padėti visi.

NERAMU TURĖTŲ BŪTI

Tiems, kurie nesustodami loja ant Rusijos ir teikia "paramą" ginklais Ukrainai. Ponas pulkininke, pavartyk istorijos vadovėlį...Napoleonas, Kaizeris, Hitleris...kuo jiems visiems baigėsi? To pačio sulauks ir Ukraina kartu su savo "pagalbininkais". NACIZMUI kelias yra tik vienas - Į PRAGARĄ...

Romas

putfiureris mano, kad karas ilgas procesas ? norėtu ..., bus tik pyyyst ir pavasaris...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS