Atvirai prabilęs Rusijos karys: prisipažįstu šaudęs ir apiplėšinėjęs civilius | KaunoDiena.lt

ATVIRAI PRABILĘS RUSIJOS KARYS: PRISIPAŽĮSTU ŠAUDĘS IR APIPLĖŠINĖJĘS CIVILIUS

  • 0

Pasak atvirai prabilusio okupanto Danilo Frolkino, jis privalo atskleisti, ką daro Rusijos valdžia ir kariuomenės vadai, skelbia Unian.

Rusijos karys iš 64-osios motorizuotųjų šaulių brigados, įvykdžiusios žiaurumus Bučoje, kalbėdamas su žurnalistais per pasiuntinį, prisipažino įvykdęs okupantų nusikaltimus Ukrainoje. Pokalbio metu vyras vis dar buvo laikinai dislokuotos Belgorodo srities dalyje.

Apie tai praneša leidinys „Svarbios istorijos“ .

„Prisipažįstu dėl visų nusikaltimų, kuriuos padariau Andrijivke, dėl civilių gyventojų šaudymo, civilių gyventojų apiplėšimo, jų telefonų atėmimo“, – kalbėjo karys.

Suprantu, kad už visą šią informaciją galiu būti įkalintas.

Pasak D. Frolkino, įsakymą šaudyti (civilius – Unian) davė 64-osios motorizuotųjų šaulių brigados vado pavaduotojas pulkininkas leitenantas Aleksandras Prokuratas. Visų pirma tai įvyko Andrijivke.

„Nuvežėme juos į tris namus. Iš tikrųjų tai nebuvo jų namai. Trečiasis gyveno kažkokiuose griuvėsiuose. Jie turėjo pluoštą pinigų: grivinų, dolerių. Su mumis buvęs A. Prokuratas šiuos pinigus pasiėmė sau, o likusius daiktus – dokumentus, telefonus – atidavė mums ir pasakė: „Jie skirti vartoti.“, – prisiminė okupantas.

 

 

Jis taip pat patvirtino, kad rusai plėšikavo netoli Kyjivo. Labiausiai, anot jo, pasižymėjo vado pavaduotojas logistikai pulkininkas Viačeslavas Klobukovas.

„Parduotuvėse vogė šaldytuvus. Paskui rado parduotuves su sportbačiais, su visokiais drabužiais – viskas taip pat buvo išvežta. Išvežė sunkvežimiais. Kai atvykome į Baltarusiją, pamačiau tuos pačius sunkvežimius“, – pridūrė jis.

D. Frolkinas nusprendė viską prisipažinti žiniasklaidai dėl savo kolegų, kuriuos po daugelio karo mėnesių vėl norima išsiųsti į frontą. Jis įsitikinęs, kad vadovybė bando sunaikinti jo brigadą.

„Suprantu, kad už visą šią informaciją galiu būti įkalintas. Net ne už tai, ką padariau Ukrainoje. Bet už šią informaciją. Tiesiog noriu viską prisipažinti ir paaiškinti, kas vyksta mūsų šalyje. Manau, kad būtų geriau, jei karo iš viso nebūtų“, – pabrėžė okupantas.

Gairės: Danilas Frolkinas, Rusijos karys, Išpažintis, prisipažino, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS