Australijoje mirė 95 metų moteris, prieš kurią policijos pareigūnas panaudojo elektrošoką | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOJE MIRĖ 95 METŲ MOTERIS, PRIEŠ KURIĄ POLICIJOS PAREIGŪNAS PANAUDOJO ELEKTROŠOKĄ

  • 4

Praėjus savaitei po to, kai slaugos namuose Australijoje policijos pareigūnas panaudojo elektrošoko prietaisą prieš 95 metų moterį, ji mirė, trečiadienį pranešė policija.

Clare Nowland (Kler Nauland) pateko į ligoninę kritinės būklės po to, kai gegužės 17 dieną per konfrontaciją, sukrėtusią australus ir sulaukusią tarptautinės spaudos dėmesio, prieš ją buvo panaudotas elektrošokas.

„Su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad šiąnakt Kumoje mirė 95 metų Clare Nowland“, – teigiama Naujojo Pietų Velso valstijos valstijos policijos pranešime.

Policija nurodė, kad ji mirė ramiai ligoninėje, apsupta šeimos ir artimųjų.

Likus kelioms valandoms iki jos mirties, 33-ejų vyresniajam policijos konstebliui buvo pateikti kaltinimai dėl netyčinio sunkaus kūno sužalojimo, užpuolimo, dėl kurio buvo padarytas fizinis kūno sužalojimas, ir užpuolimo, susijusio su elektrošoko panaudojimu.

Liepos 5 dieną jis turėtų stoti prieš teismą. Šiuo metu pareigūnas nušalintas nuo pareigų.

Policijos komisarė Karen Webb (Karen Veb) pareiškė, kad C. Nowland artimiesiems buvo pranešta apie šiuos konstebliui pateiktus kaltinimus, ir padėkojo detektyvams už operatyvų darbą.

Pareigūnus į slaugos namus „Yallambee Lodge“ Naujojo Pietų Velso pietinėje dalyje iškvietė darbuotojai, pranešę, kad senolė yra ginkluota peiliu.

Pasak policijos pareigūnų, prieš tai, kai ji su vaikštyne lėtai ėjo link jų, jie paragino moterį mesti peilį, o vienas iš pareigūnų panaudojo elektrošoką.

Šis įvykis paskatino pradėti Naujojo Pietų Velso parlamentinį tyrimą, taip pat buvo paviešintas policijos vaizdo kamerų įrašas, kuriame užfiksuotas incidentas.

„Ponios Nowland tramdymas elektrošoku sukėlė bendruomenės pasipiktinimą, rodantį, kad mums labai reikia policijos reformos“, – šią savaitę pareiškė valstijos žaliųjų parlamento narė Sue Higginson (Sju Higinson).

„Atsisakymas paskelbti kamerų įrašus saugo Naujojo Pietų Velso policiją nuo visuomenės dėmesio dėl neteisingų priežasčių – Naujojo Pietų Velso bendruomenė turi teisę tiksliai žinoti, kas nutiko, kai prieš Clare Nowland buvo panaudotas elektrošokas, kad galėtume pradėti imtis veiksmų, reikalingų pokyčiams“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anksčiau sakydavo

Pas policininką smegenyse tik vienas vingis , ir tas pats nuo kepurės....čia, matyt, tas atvejis ir yra. Galėjo tas piemuo ir pistoleto griebtis, peršikęs iš baimės...

Anonimas

Jis ne policininkas.Jis banditas kaip ir Alytaus “policininkai” voliojo ant zemes pagyvenusi zmogu ir vis dauze elektrosoku.

Briks

Policininkai matyt tiesiog laikėsi standartinių nurodymų. Galbūt policininkams net neleidžiama MĄSTYTI ir priiminėti sprendimus/ veiksmus savo nuožiūra, pagal logiką ir žmogiškumą. Gal už tai baudžiama. Kiek žinau Australijoje griežtos taisyklės ir jų reikia visur laikytis. Už viską didelės baudos. Darbe turbūt tas pats... Ir juk žmonės nenori prarasti darbo. Taigi tegul valdžia keičia įstatymus, o ne į vargšelį policininką baksnoja, kuris laikėsi įstatymo. Įdėkite į policijos įstatymą žodžius "logika, žmogiškumas, rizikos įvertinimas savarankiškai" ir tokių nuotykių nebebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS