Australijos banke pasidegė vyras: nukentėjo 26 žmonės | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOS BANKE PASIDEGĖ VYRAS: NUKENTĖJO 26 ŽMONĖS

  • 0

Australijoje penktadienį per vyro sukeltą gaisrą banko skyriuje, kuriame tuo metu buvo daug klientų, nukentėjo 26 žmonės, kai kurie jų – labai sunkiai.

Vienas liudininkų pasakojo girdėjęs „didžiulį sprogimą“ ir vaikų klyksmus.

Policija nurodė, kad į antrojo pagal dydį šalies miesto Melburno Springveilio priemiestyje esantį „Commonwealth Bank“ skyrių užėjo vyras, kuris nešėsi degų skystį.

Remiantis kai kuriais pranešimais, vyras apsipylė degiu skysčiu ir jį apėmė liepsnos, tačiau ši informacija kol kas nepatvirtinta.

„Jis turėjo kažkokio degaus skysčio. Kažkokią tarą, tiksliai nežinau, kas tai buvo. Kažkokiu būdu tas degus skystis buvo uždegtas banko viduje“, – sakė inspektorė Jacqui Poida (Džeki Poida). 

Šio incidento motyvai kol kas nežinomi. J. Poida sakė, kad kol kas sunku pasakyti, ar tai galėjo būti teroristinio pobūdžio incidentas.

Medikai informavo, kad šeši nukentėjusieji yra kritinės būklės. Manoma, kad tarp šių asmenų yra ir įtariamasis. Jį ligoninėje saugo policija.  

Ugniagesiai labai greitai atvyko į įvykio vietą. Ugniagesių departamento atstovas Paulas Carriggas (Polas Karigas) sakė, kad jiems atvykus, banko durys buvo uždarytos.

„Gaisras buvo pastato viduje. Taigi, jie užėjo į vidų su kvėpavimo aparatais ir suslėgtojo oro tiekimo žarnomis. Jie išgelbėjo 25 žmones, kurie patyrė įvairaus sunkumo sužalojimų – nuo nesunkių nudegimų iki rimtų sužeidimų “, – sakė P. Carriggas.

„Užmeskite akį į banko vidų, ten viskas juoda. Iškart turėjo iškart būti daug liepsnų ir dūmų“, – sakė jis.

„Mes spėjame, kad banke įvyko sprogimas“, – pridūrė P. Carriggas.

Liudininkas Ashley Atkinas-Fone’as (Ašlis Atkinas-Fonas), vadinamas didvyriu už tai, kad nepabūgęs liepsnų puolė į banką gelbėti žmonių, sakė, kad girdėjo „didžiulį sprogimą“ ir klykiančius vaikus.

„Šis vaikas išbėgo visas apdegęs, klykdamas…visur buvo kraujas…Kelias minutes buvau ištiktas šoko“, – pasakojo jis laikraščiui „ Herald Sun“. 

A. Atkinas-Fone’as iš netoliese esančios parduotuvės čiupo gesintuvą ir įbėgo į banko skyrių gesinti liepsnų.

„Ką tokiu atveju darai? Tiesiog suveikia instinktai“, –  sakė vyras.

Liudininkas Ernie Gonzalezas (Ernis Gonsalesas) Melburno laikraščiui „The Age“ sakė, kad banko kasininkams teko bėgti per liepsnas, kad ištrūktų iš pastato.

„Mačiau liepsnas prie įėjimo, mačiau išbėgančius suodinus žmones – jie buvo juodi“, – pasakojo jis.

„Commonwealth Bank“, didžiausias bankas Australijoje, nurodė, kad jo skyrius Melburno Springveilio priemiestyje kol kas liks uždarytas, o į nelaimės vietą buvo pasiųsta speciali banko reagavimo komanda.

„Glaudžiai dirbame su vietos pareigūnais ir gelbėjimo tarnybomis“, – rašoma banko išplatintame pareiškime.

GALERIJA

  • Australijos banke pasidegė vyras: nukentėjo 26 žmonės
  • Australijos banke pasidegė vyras: nukentėjo 26 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS