Australijos premjeras šių metų krūmynų gaisrų sezoną pavadino „juodąja vasara“ | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOS PREMJERAS ŠIŲ METŲ KRŪMYNŲ GAISRŲ SEZONĄ PAVADINO „JUODĄJA VASARA“

Australijos premjeras Scottas Morrisonas šalį alinančius krūmynų gaisrus, jau nusinešusius daugiau nei 30 gyvybių, pavadino „juodąja vasara“.

Antradienį Australijoje dar neužgesinti dešimtys gaisrų, vienas gaisras Kanberos miesto pakraščiuose šiuo metu yra nevaldomas.

Sakydamas pirmąją šių metų kalbą parlamente, S. Morrisonas pabrėžė gaisrų padarytą žalą ir žmonių nusivylimą.

„Krūmynų gaisrų dūmai, stipriai suspaudę mūsų krūtines, liudijo apie tai, kad šitai yra negerai. Tai 2019–2020 m. juodoji vasara, atskleidusi mūsų tikrąjį nacionalinį charakterį ir ryžtą“, – teigė S. Morrisonas.

„Ugnis dar neužgesinta, daugelyje vietų vis dar susiduriame su pavojumi, bet šiandien esame čia gedėti, pagerbti, svarstyti ir mokytis iš besitęsiančios juodosios vasaros“, – sakė jis.

Anksčiau Australija yra įvardijusi krūmynų gaisrus pagal savaitės dienas arba vietovę, pavyzdžiui, 2009 m. juodasis šeštadienis (2009 Black Saturday), tačiau panašus pavadinimas niekada nebuvo suteiktas visam sezonui.

Krūmynai Australijoje dega kasmet, tačiau šiemet, mokslininkų ir ugniagesių teigimu, gaisrų mastas neturėjo precedento.

Gaisrai visose šešiose valstijose ir dviejose teritorijose prasidėjo anksčiau nei įprasta. Ugnis stipriai pažeidė keturias valstijas, išdegė jau daugiau nei 12 milijonų hektarų žemės.

Žuvo mažiausiai 33 žmonės, sunaikinta 3 tūkst. namų, pražuvo daugiau nei milijardas gyvūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

b a r b a r a i AUSTRALIJĄ baigia

n u g y v e n t i;- tai rodo periferijoje SKURDUS gyvenimas-baigia suėsti TARAKONAI visose gyvenimo srityse didelis a b e j i n g u m a s, apsileidimas--to i š d a v o j e nepaliaujami GAISRAI.--Per daugybę metų ATVYKĖLIAI i š r i n k o AUKSĄ išvydami ABARIGENUS, galiausiai baigia AUSTRALIJĄ paversti d y k v i e t e-sudeginant gamtą-fauną

SUSIJUSIOS NAUJIENOS