Austrija pratęsė kontrolę pasienyje: Ukrainos nusikaltėliai gabena nelegalius ginklus | KaunoDiena.lt

AUSTRIJA PRATĘSĖ KONTROLĘ PASIENYJE: UKRAINOS NUSIKALTĖLIAI GABENA NELEGALIUS GINKLUS

Austrija dar šešiems mėnesiams pratęsė kontrolę pasienyje su Vengrija ir Slovėnija – šįsyk dėl pabėgėlių iš Ukrainos judėjimo ir su tuo susijusiu „antrinės rizikos potencialu“.

Kaip pranešė leidinys „Kurier“, apie tai Europos Komisiją informavo Austrijos vidaus reikalų ministras Gerhardas Karneris.

Sienos kontrolė, Austrijos įvesta 2015 metais dėl migracijos krizės, dabar galios iki šių metų lapkričio 11 d.

Nusikalstamos ir ekstremistinės organizacijos Ukrainoje renka visų rūšių paliktus ginklus ir išveža juos į užsienį.

Kaip pažymi portalas „eurointegration.com.ua“, pratęsti sienos kontrolę leidžiama tik nustačius naujas potencialias rizikas. Anksčiau pagrindinė tokio sprendimo priežastis buvo terorizmo grėsmė, dabar jis aiškinamas karu Ukrainoje, migracija, kuria naudojasi nusikaltėliai, ir ginklų gabenimu.  

G. Karnerio laiške Europos Komisijai sakoma, kad „nusikalstamos ir ekstremistinės organizacijos Ukrainoje renka visų rūšių paliktus ginklus ir išveža juos į užsienį“.

„Būgštaujame, kad be sienos kontrolės ginklai iš karo veiksmų zonos pateks į Austrijos vidaus rinką ir atsidurs nusikalstamų ir ekstremistinių organizacijų rankose“, – pabrėžė VRM vadovas.

Be to, Austrija būgštauja, kad karu Ukrainoje ir jo sukelta migracija gali pasinaudoti teroristai, islamistai ir džihadistai, siekiantys patekti į šalį.

77-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: Austrija, sienos kontrolė, karas Ukrainoje, Ukrainos karo pabėgėliai, ginklų gabenimas, karo pabėgėliai iš Ukrainos, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS