„Azov“ karininkas: gaila žmonių, kurie tikisi, kad Vakarų pagalba viską išspręs | KaunoDiena.lt

„AZOV“ KARININKAS: GAILA ŽMONIŲ, KURIE TIKISI, KAD VAKARŲ PAGALBA VISKĄ IŠSPRĘS

  • 0

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras Maksimas Žorinas primena, kad efektyvūs ginklai nėra panacėja.

M. Žorinas primena, kad kasetinė amunicija savaime nėra panacėja. Buvęs „Azov“ pulko vadas patvirtino, kad kasetiniai šaudmenys padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kontrpuolimo metu, tačiau jie tikrai negali pakeisti kitų rūšių ginklų ir technikos.

„Atvirai kalbant, man šiek tiek gaila civilių gyventojų, nes jie nuolat deda dideles viltis į kai kuriuos atskirus aspektus ir atskirus dalykus, kurie atskirai tikrai neveikia. Kasetiniai šaudmenys yra labai šaunus dalykas, jie labai efektyvūs. Kasetiniai šaudmenys yra veiksmingi mūšio lauke ir daro įtaką įvykių eigai, tačiau visa tai nėra panacėja“, – paaiškino M. Žorinas.

Kasetiniai šaudmenys yra veiksmingi mūšio lauke ir daro įtaką įvykių eigai, tačiau visa tai nėra panacėja.

M. Žorinas nuo karinių reikalų nutolusiems žmonėms paaiškino, kokią funkciją mūšio lauke atlieka sąjungininkų parūpinta amunicija: „Tai ne kažkokia magija – nėra taip, kad gavau, perskaičiau burtą ir viskas baigėsi. Ne, taip nebūna, ir man labai gaila tų žmonių, kurie tikisi, kad Vakarų pagalba dabar viską išspręs. Deja, taip nebus. Tai padeda mums išsilaisvinti, padeda greičiau išsilaisvinti, padeda gelbėti mūsų žmonių gyvybes, bet tai nėra kažkokie stebuklingi dalykai, kurie per vieną dieną paims ir išlaisvins visą mūsų teritoriją.“

Gairės: Maksimas Žorinas, Azov, ginklai, amunicija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS