B. Netanyahu: nepaisant tarptautinio spaudimo, veršimės į Rafą | KaunoDiena.lt

B. NETANYAHU: NEPAISANT TARPTAUTINIO SPAUDIMO, VERŠIMĖS Į RAFĄ

Izraelio kariuomenė, pasak ministro pirmininko Benyamino Netanyahu, nepaisant tarptautinių perspėjimų, veršis į Rafos miestą Gazos Ruožo pietuose.

„Daromas tarptautinis spaudimas, kad būtų sutrukdyta mums įžengti į Rafą ir užbaigti darbą“, – sakė jis ketvirtadienį susitikime su kareiviais. B. Netanyahu pabrėžė jau kelis mėnesius atmetąs šį spaudimą ir darysiąs tai toliau.

„Mes įžengsime į Rafą, – patvirtino premjeras, kurį cituoja jo biuras. – Mes užbaigsime „Hamas“ batalionų sunaikinimą“. Tikslas esą yra atkurti saugumą ir pasiekti „visišką Izraelio žmonių ir Izraelio valstybės pergalę“.

Rafoje pasienyje su Egiptu šiuo metu apie 1,5 mln. žmonių glaudžiasi nedidelėje erdvėje ir gyvena labai sunkiomis sąlygomis. Daugelis jų čia pabėgo nuo mūšių kitose palestiniečių teritorijos dalyse. Pagalbos organizacijos įspėja dėl dar daugiau civilių aukų.

Dėl blogos humanitarinės situacijos ir daug civilių žūčių daugelis šalių kritikuoja Izraelio kariuomenės veiksmus Gazos Ruože. Tačiau, Izraelio požiūriu, pergalė prieš „Hamas“ be operacijos Rafoje yra neįmanoma.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Laisve

Palestinai!

Gerai, kad pasisakė, ką darys, o Lietuvoje

Net nieko iš anksto nesakę žydes ir žydų dukras pirma pastatys prie vieškelio tenkinti pravažiuojančių rusų poreikius, kad nereikėtų laiko gaišti ieškant viešo tualeto, pigiau yra žydai į užpakalį suvaryti viską, kas nereikalinga, nuo išmatų iki šiukšlių. Tada tas žydes sukraus kaip šiukšles į traukinius ir užpylė chloro kalkėm nugabeno tiesiai šitam jų vadukui į kiemą ir išmes, kad tų žydžių lavonų smarvė jį gerai motyvuotų būsimoms kovoms, kas neišvengiamai reikš žydžių kaip gyvulių išnaikinimą. Be jokio gailesčio ar diskusijų. Lietuvoje visi žino, kur kokia žydė gyvena ir kaip ją kiekvieną rasti.

Kaunietis

Šitas žydų teroristas,pražudęs dešimtis tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų šimta kartu blogiau už RUSIJOS PREZIDENTA PUTINĄ, prakeiktas žydpalaikis, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS