Iš Baltarusijos pajudėjo daugybė Rusijos karių: analitikai kalba apie naują didelę operaciją | KaunoDiena.lt

IŠ BALTARUSIJOS PAJUDĖJO DAUGYBĖ RUSIJOS KARIŲ: ANALITIKAI KALBA APIE NAUJĄ DIDELĘ OPERACIJĄ

  • 0

JAV Karo studijų instituto (ISW) ekspertų teigimu, Rusija jau perdislokuoja 2-osios motorizuotųjų šaulių divizijos dalinius iš Baltarusijos į Luhansko sritį.

Vladimiras Putinas ruošia naują didelę operaciją, kurios tikslas – perimti iniciatyvą fronte. Spėjama, kad organizuojamas didelis puolimas Luhansko arba Donecko srityse. Tą prognozuoja ISW analitikai.

Naujoje ataskaitoje rašoma, kad Rusijos pajėgos pradėjo puolimą Zaporižės srityje, kad išsklaidytų Ukrainos pajėgas. Taip įsibrovėliai stengiasi susikurti palankesnes sąlygas puolimui Luhansko srityje. Informacinėje erdvėje išplatintos prognozės apie galimai planuojamą naują Kyjivo puolimą greičiausiai yra informacinė operacija, kuria siekiama priversti Ukrainą išsklaidyti savo pajėgas labai dideliame plote. Greičiausiai Rusija planuoja pradėti operacijas Charkivo ar Luhansko srityse.

Pranešama, kad Rusija jau perdislokuoja 2-osios motorizuotųjų šaulių divizijos dalinius iš Baltarusijos į Luhansko sritį.

Analitikai teigia, kad, greičiausiai, naujo puolimo Šiaurės Ukrainoje nebus. Tam nėra prielaidų, Baltarusijoje nekuriamos šturmo grupės. Rusai savo mobilizuotųjų mokymui naudoja Baltarusijos karinę infrastruktūrą, bet tai ir viskas – panašu, kad naujas Kyjivo puolimas nėra organizuojamas. Kita vertus, Rusija norėtų, kad Ukraina manytų priešingai.

Gairės: karas Ukrainoje, rusų kariai, puolimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS