Berlynas: Izraelis turi teisę gintis nuo teroro, bet turi laikytis proporcingumo principo | KaunoDiena.lt

BERLYNAS: IZRAELIS TURI TEISĘ GINTIS NUO TERORO, BET TURI LAIKYTIS PROPORCINGUMO PRINCIPO

  • 3

Vokietija antradienį pabrėžė Izraelio teisę į savigyną, žydų valstybei vykdant didžiausią per daugelį metų karinę operaciją okupuotame Vakarų Krante, tačiau paragino jį laikytis proporcingumo principo.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad su dideliu susirūpinimu stebi naujausią smurto protrūkį regione, tačiau pabrėžė, kad „Izraelis, kaip ir kiekviena valstybė, turi teisę gintis nuo teroro“.

Tačiau ministerijos atstovas spaudai pareiškime teigė, kad okupuotame Vakarų Krante, kur pirmadienį Izraelio pajėgos Džanino pabėgėlių stovykloje vykdydamos, jų teigimu, prieš terorizmą nukreiptą karinę operaciją, nužudė 10 žmonių, turi būti laikomasi tarptautinėje teisėje numatyto proporcingumo principo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietis

Neokupuotu svetimu teritoriju ir nereiktu gintis... ukrainai, uzpuolus rusam, padeda visas pasaulis. O kas padeda palestinieciam kovoje pries zydus,

tik

kokio /teisingumo/ gali laikytis teroristas kitas salis ta parode cinis kas ohmano poziuris i musu tauta ir jos simbolius .

Izraelis = Rusija

Izraelis turi tokia pacia teise “gintis” kaip ir Rusija “gintis”. Abu yra zudikai okupantai! Pasaulis giliai ataikveptu, jei abu butu nusluoti nuo zemes pavirsiaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS