Berlyno atakos vykdytojas naudojosi 14 asmenų tapatybėmis | KaunoDiena.lt

BERLYNO ATAKOS VYKDYTOJAS NAUDOJOSI 14 ASMENŲ TAPATYBĖMIS

  • 2

Vokietijos pareigūnai žinojo 14 skirtingų asmenų tapatybių, kuriomis naudojosi išpuolį Berlyno kalėdinėje mugėje surengęs Anisas Amri (Anisas Amris), pranešė policijos pareigūnas.

24 metų A.Amri kaltinamas 12 žmonių nužudymu ir dar dešimčių asmenų sužalojimu, kai jis gruodžio 19 dieną nukreipė pagrobtą sunkvežimį į kalėdinę mugę Berlyno centre. Jis žuvo per susišaudymą su italų policijos pareigūnais gruodžio 23 dieną Milano priemiestyje.

Pasak tyrėjų, A.Amri į Vokietiją atvyko 2015 metų viduryje. Vėliau jis buvo įtrauktas į smurtauti galinčių islamo ekstremistų sąrašą. Buvo pradėtas atskiras tyrimas dėl jo pašalpų gavimo, naudojantis dviem skirtingomis pavardėmis.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės kriminalinės policijos vadovas Dieteris Schuermannas (Dyteris Šiurmanas) ketvirtadienį vietos įstatymo leidėjams pareiškė, kad pareigūnams iki tragiškos atakos nepavyko rasti įrodymų apie galimus šio vyro išpuolių planus, kuriuos būtų galima panaudoti teisme, pranešė naujienų agentūra DPA.

Pasak pareigūno, buvo „išnaudotos visos turimos teisinės priemonės potencialioms grėsmėms atremti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vokas

Visus babuinus vyti lauk is ES. O tolerastus ir kitus "demokratus", deportuoti atstatyti putlerio sugriautus Sirijos miestus, jei jau tokie uzjauciantys! :)

o kiek tokių dar yra

Bus dar ne to,patikra tik dėl akių,niekas ten nesigilina,jau kiek tų teroristų prigužėjo į ES.Vakar per Euronews sakė,kad maždaug 400,nors jie jau ir patys nežino ko prisileido.Ir matyt pašalpas gavo pagal visas tas 14 pavardžių,va ko jie nori tik į Vokietiją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS