Berniukas iš Mariupolio dienoraštyje aprašė kančias: mano rankoje – atvira žaizda, o kojoje skylė | KaunoDiena.lt

BERNIUKAS IŠ MARIUPOLIO DIENORAŠTYJE APRAŠĖ KANČIAS: MANO RANKOJE – ATVIRA ŽAIZDA, O KOJOJE SKYLĖ

Aštuonmetis berniukas iš Mariupolio baisius savo išgyvenimus Rusijos kariuomenės draskomame mieste užrašė dienoraštyje. Ten atsiradę vaizdai ir sakiniai veria širdį, skelbia „Daily Mail“.

Dienoraščio puslapiuose matyti nupiešti namai, bokštai, degantys žmonių kūnai, besimėtantys ant žemės. Taip pat ginkluoti kareiviai prie tanko, sraigtasparnis. Kituose eskizuose vaizduojama gimtadienio šventė.

Pasak „Daily Mail“, aštuonmetis berniukas rašė, kad buvo sužalotas kartu su seserimi ir mama. Jis Mariupolį vadina mylimu miestu, tačiau aprašo ir baisumus apie fizinį skausmą, artimųjų mirtį.

„Turiu žaizdą nugaroje, mano rankoje – atvira žaizda, o kojoje – skylė. Sesers oda taip pat sužalota. Mama patyrė galvos traumą. Man – aštuoneri, sesei – penkiolika, mamai – 38-eri. Artėja mano gimtadienis... Nugaišo du mano šunys, mirė močiutė Galia ir mano mylimas miestas Mariupolis...“ – mintis apie skaudžius išgyvenimus dienoraštyje aprašė berniukas.

Septyniasdešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Vaiko vardas nėra žinomas. Jo dienoraštį atrado Mariupolio fotografas Jevgenijus Sosnovskis.

Karas Ukrainoje jau pražudė 221 vaiką

Nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24-ąją Ukrainoje jau žuvo 221 vaikas. Tai pranešė šios šalies generalinė prokuratūra, kuria remiasi portalas „Ukrinform“.

Prokuratūros duomenimis, sužeisti dar 408 vaikai.

Pažymima, kad šie duomenys nėra galutiniai.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolis, dienoraštis, berniukas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS