Brangi JAV karininko ir ukrainietės meilė internetu: už nutekintus duomenis – 10 metų nelaisvės | KaunoDiena.lt

BRANGI JAV KARININKO IR UKRAINIETĖS MEILĖ INTERNETU: UŽ NUTEKINTUS DUOMENIS – 10 METŲ NELAISVĖS

63 metų JAV kariuomenės papulkininkio Deivido Franklino  Slaterio bylą tyrė FTB ir JAV karinių oro pajėgų Specialiųjų tyrimų skyrius. Jei teismas pripažins į pensiją išėjusį karininką kaltu, jam gresia iki 10 metų kalėjimo.

Į atsargą išėjęs JAV kariuomenės papulkininkis leitenantas kaltinamas per pažinčių svetainę perdavęs slaptą informaciją moteriai iš Ukrainos. Apie tai pranešė JAV teisingumo departamentas.

JAV teisingumo departamento pranešime spaudai rašoma, kad 63 metų Deividas Franklinas Slateris išėjęs į pensiją tarnavo kaip civilis asmuo ir  turėjo leidimą dirbti su slapta informacija JAV strateginės vadovybės būstinėje Offutto oro pajėgų bazėje, kuriai pavaldžios Jungtinių Valstijų branduolinės pajėgos.

Prokuratūra pateikė  dokumentus Slaterio byloje, iš kurių matyti, kad maždaug nuo 2022 m. vasario iki balandžio mėn. jis per pažinčių svetainę tam tikram asmeniui, prisistačiusiam „moterimi iš Ukrainos“, tyčia perdavė slaptą informaciją iš „USSTRATCOM“ suvestinės.

JAV Teisingumo departamentas mano, kad pulkininkas žinojo, ką ir kam sako.

„Kaip įtariama, D. Slateris, civilinis Karinių oro pajėgų darbuotojas ir į pensiją išėjęs JAV kariuomenės pulkininkas leitenantas, sąmoningai perdavė įslaptintą informaciją apie nacionalinę gynybą kitam asmeniui, akivaizdžiai nepaisydamas savo šalies saugumo ir priesaikos saugoti jos paslaptis", – sakė Teisingumo departamento Nacionalinio saugumo skyriaus generalinio prokuroro padėjėjas Matthew G. Olsenas. 

Remiantis kaltinamaisiais dokumentais, D. Slateris dalyvavo USSTRATCOM instruktažuose apie Rusijos karą prieš Ukrainą, kurie buvo įslaptinti. Po to jis perdavė įslaptintą informaciją per užsienio pažinčių interneto svetainės žinučių platformą savo bendrininkui, kuris užsienio pažinčių interneto svetainėje prisistatė Ukrainoje gyvenančia moterimi.

Prokurorai citavo susirašinėjimo ištraukas:

„Mielasis, kas rodoma ekranuose specialiajame kambaryje? Labai įdomu“.

„Dave, mano mielasis, ačiū už vertingą informaciją“.

„Tu esi mano slaptasis agentas! Aš tave myliu“, - rašė „moteris iš Ukrainos“ po to, kai sužinojo slaptos informacijos apie vieną šalį. Prokurorai paviešintuose dokumentuose šalies pavadinimo nenurodė.

Atsakydamas į šiuos prašymus, D. Slateris iš tiesų teikė jai įslaptintus duomenis, tarp jų – informacija apie karinius objektus ir Rusijos karinius pajėgumus, susijusius su Rusijos karu Ukrainoje.

Su kuo iš tikrųjų susirašinėjo D. Slateris ir kokioje pažinčių svetainėje tai vyko, dokumentuose nenurodyta.

D.F. Slaterio bylą tyrė FTB ir JAV karinių oro pajėgų Specialiųjų tyrimų biuras. Jei teismas pripažins į pensiją išėjusį pulkininką leitenantą kaltu, jam gali būti skirta iki dešimt metų kalėjimo ir mažiausiai 250 tūkst. dolerių (230 tūkst. eurų) piniginė bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Slepiama

Gal parašykite. kiek Klaipėdpje išskirtų šeimų per tas" vargo" pabėgė;es?

Aina

Na ir vinioja aplink pirstus tos xoxles visus....taip ir toliau tikekit jomis,,,gal laikas rinkt smutkes su vyrais ir gint savo tevyne ,o ne Europoj siknas augint ir save bomzais laikyt,,valdžia! Susimastykit

Fui

Kas dar žiūri į tas šlykščias kacapes?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS