Braziliją sukrėtusias šaudynes dviejose mokyklose surengė 16-metis | KaunoDiena.lt

BRAZILIJĄ SUKRĖTUSIAS ŠAUDYNES DVIEJOSE MOKYKLOSE SURENGĖ 16-METIS

  • 2

Braziliją sukrėtusias šaudynes dviejose mokyklose, per kurias žuvo mažiausiai trys žmonės, įskaitant paauglę, o dar 11 buvo sužeisti, penktadienį surengė 16-metis šaulys, ant kurio drabužių buvo pastebėta nacių simbolių, pranešė pareigūnai.

Espirito Santo valstijos Arakruzo miesto pareigūnai nurodė, kad šaulys savo buvusioje valstybinėje pradinėje ir vidurinėje mokykloje ėmė šaudyti į grupę mokytojų, nušovęs du žmones ir pašovęs dar devynis.

Išbėgęs iš tos mokyklos, jis įsiveržė į šalia esančią privačią mokyklą, kurioje nušovė paauglę ir sužeidė dar du žmones.

Pareigūnai suėmė šaulį, pareiškė valstijos gubernatorius Renato Casagrande (Renatas Kazagrandė), valstijoje paskelbęs trijų dienų gedulą.

„Iki birželio jis mokėsi [pirmojoje] mokykloje, tai 16 metų nepilnametis. Po to jo šeima jį perkėlė į kitą mokyklą. Turime duomenų, kad jam buvo taikomas psichiatrinis gydymas“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

Pasak valstijos gubernatoriaus, kai kurių sužeistųjų gyvybei tebegresia pavojus.

„Meldžiamės, kad jie pasveiktų“, – pareiškė jis.

Pasak tyrėjų, ant kariško stiliaus drabužių, kuriuos dėvėjo šaulys, buvo svastikos ženklas, todėl bandoma išsiaiškinti, ar jis gali būti susijęs su kokia nors ekstremistine organizacija.

Pareigūnų duomenimis, šaulys, kuris yra policininko sūnus, šaudė iš dviejų šaunamųjų ginklų, kurie abu registruoti jo tėvo vardu. Vienas yra jo tarnybinis pistoletas, o kitas – privačiai registruotas ginklas.

Pasak R. Casagrande, paauglys, regis, buvo kruopščiai suplanavęs savo veiksmus ir norėjęs nušauti žmonių.

Civilinės policijos komisaras Joao Francisco Filho (Žuaunas Fransiskas Filjas) reporteriams sakė, kad įtariamasis savo puolimą planavo, regis, „dvejus metus“, ir panašu, kad jis neturėjo „konkrečių taikinių“.

Šaudynės mokykloje Brazilijoje įvyksta gana retai, nors šioje Lotynų Amerikos šalyje stebimas aukštas nusikalstamumo panaudojant šaunamuosius ginklus lygis.

Kruviniausios šaudynės mokykloje Brazilijoje įvyko 2011 metais, kai ginkluotas vyras ėmė šaudyti savo buvusioje pradinėje mokykloje Rio de Žaneiro Realengo rajone. Per tą išpuolį žuvo 12 vaikų.

„Absurdiška tragedija“

Išrinktasis Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) šiuos šaudymo mokyklose incidentus pavadino „absurdiška tragedija“.

„Nuliūdau sužinojęs apie šiuos išpuolius“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Užjaučiu aukų šeimas... ir palaikau gubernatoriaus Casagrande pastangas atlikti tyrimą ir padėti dviejų mokyklų bendruomenėms.“

Dabartinį kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentą Jairą Bolsonaro (Žairą Bolsonaru) per praėjusį mėnesį įvykusius rinkimus įveikęs L. I. Lula da Silva į Brazilijos prezidento postą, kuriame dirbo 2003–2010 metais, sugrįš sausio 1 dieną.

Jis itin griežtai kritikavo J. Bolsonaro sprendimą gerokai sušvelninti ginklų kontrolės įstatymus.

Nuo tada, kai buvęs armijos kapitonas J. Bolsonaro 2019 metais tapo prezidentu ir pasirašė ne vieną dekretą, kuriuo sušvelnino šaunamiesiems ginklams bei šaudmenims taikomas taisykles, registruotų ginklų savininkų skaičius Brazilijoje padidėjo daugiau kaip penkis kartus – nuo 117 tūkst. iki 673 tūkstančių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

prie viso to prisidejo u spec t tai sionsatanystai /globalistai/ kuriu teroristyniai veiksmai su provokacijom atsikartoja visose salyse soros /zydelio/ finansuojama o bidartistu palaikoma ???===

Psichol.

Patyčių pasekmės,jos tik didės . Tokių dalykų bus kiekvienoje šalyje.Priežastys reikia naikinti ,nebus tokių pasekmių.Ne paauglys kaltas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS