Brazilijoje balandį pasiektas mirčių nuo COVID-19 rekordas | KaunoDiena.lt

BRAZILIJOJE BALANDĮ PASIEKTAS MIRČIŲ NUO COVID-19 REKORDAS

  • 0

Brazilija šeštadienį pasiekė liūdną mirčių nuo koronavirusinės infekcijos rekordą, o balandis tapo mirtingiausiu mėnesiu nuo COVID-19 epidemijos šioje šalyje pradžios.

Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtais duomenimis, nuo mėnesio pradžios šalyje mirė 67 977 užsikrėtusieji, taigi buvo viršytas kovo mėnesį užfiksuotas 66 573 mirčių rekordas.

Vos per pastarąsias 24 valandas Brazilijoje buvo patvirtinti 3 076 mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejai, o pastarųjų septynių dienų vidurkis pasiekė 2 545 mirties atvejus per dieną.

Šeštadienį taip pat buvo užregistruoti 71 137 nauji užsikrėtimo atvejai, o naujų atvejų dienos vidurkis per pastarąsias dvi savaites viršijo 60 tūkstančių.

Brazilijoje, turinčioje 212 mln. gyventojų, iki šiol mirė daugiau kaip 380 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Visgi, nepaisant šių duomenų, ekspertai sako, jog užsikrėtimo ir mirties atvejų kreivė Brazilijoje stabilizuojasi.

Visuomenės sveikatos institutas „Fiocruz“ penktadienį pareiškė, jog „per pastarąsias dvi savaites užsikrėtimo COVID-19 ir mirties nuo COVID-19 atvejų skaičiai stabilizavosi, o tai yra būdinga naujam užkrato plitimo lygiui“.

Brazilija iki šiol pilnai paskiepijo tik 5,8 proc. savo gyventojų.

Sveikatos apsaugos ministerija planuoja rugsėjį užbaigti skiepyti prioritetines grupes, į kurias įtraukta 77 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS