Britų žvalgyba: yra reali tikimybė, kad Rusija lėtina puolimą aplink Donecką | KaunoDiena.lt

BRITŲ ŽVALGYBA: YRA REALI TIKIMYBĖ, KAD RUSIJA LĖTINA PUOLIMĄ APLINK DONECKĄ

  • 0

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija antradienį pranešė, jog yra reali tikimybė, kad Rusija slopina puolimą aplink Ukrainos Donecko miestą, siekdama perkelti karius į Bachmutą.

Donbaso regiono fronto linijoje besitęsiant įnirtingiems mūšiams, „yra reali tikimybė, kad Rusija mažina karių skaičių ir puolamuosius veiksmus aplink Donecko miestą, greičiausiai siekdamos nukreipti išteklius į Bachmuto sektorių“, sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ antradienį paskelbtame britų žvalgybos vertinime.

Jame teigiama, kad Bachmute Rusijos gynybos ministerijos ir samdinių grupės „Wagner“ pajėgos toliau lėtai žengia į priekį, o fronto linija miesto centre iš esmės eina palei pagrindinę geležinkelio liniją.

„Ukraina iš esmės atlaiko Rusijos apsuptį iš pietų palei Korsunskovo gatvės liniją, senąjį pagrindinį kelią į vakarus nuo miesto, – nurodė žvalgyba. – Abiem pusėms labai svarbus klausimas tapo tikslus bet kokio didesnio dalinių atitraukimo aplink Bachmutą seka: Ukraina nori išlaisvinti puolamąsias pajėgas, o Rusija tikriausiai siekia atkurti operatyvinį rezervą.“

Bachmutas yra Donecko srityje, viename iš keturių regionų, kurias Rusija neteisėtai aneksavo praėjusį rudenį. Maskva kontroliuoja maždaug pusę šios srities. Bachmutas yra tarpinė stotelė siekiant užgrobti likusią dalį.

Ukrainos pareigūnai yra tvirtinę, kad, kol Kyjivas ruošiasi kontrpuolimui, jie laimi laiko, nes mažina Rusijos pajėgų skaičių mūšyje. Prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad jei Rusija laimės mūšį dėl Bachmuto, Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas galbūt galės pradėti telkti tarptautinę paramą susitarimui, pagal kurį Ukraina, norėdama užbaigti karą, privalėtų eiti į nepriimtinus kompromisus. 

Gairės: karas Ukrainoje, britų žvalgyba, Doneckas, puolimas, Bachmutas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS