D. Cameronas: Izraelis turi laikytis tarptautinės humanitarinės teisės | KaunoDiena.lt

D. CAMERONAS: IZRAELIS TURI LAIKYTIS TARPTAUTINĖS HUMANITARINĖS TEISĖS

Naujasis britų užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas paragino Izraelį laikytis tarptautinės humanitarinės teisės Gazos Ruože.

Jis pabrėžė, kad Izraelis turi teisę gintis ir kad spalio 7 d. įvykiai yra „visiškai siaubingi“. Tačiau šalis esą privalo paisyti tarptautinės humanitarinės teisės principų.

Tai jis ne kartą aiškiai pareiškė susitikimuose su Izraelio prezidentu Izchaku Herzogu ir ministru pirmininku Benyaminu Netanyahu, sakė D. Cameronas penktadienį interviu BBC per savo vizitą Ramaloje. Izraelyje jis lankėsi ketvirtadienį.

Aukų Gazos Ruože skaičius yra per didelis, pažymėjo D. Cameronas. Jis esą taip pat aiškiai pareiškęs, kad radikalių naujakurių smurtas Vakarų Krante yra „visiškai nepriimtinas“.

Izraeliui svarbu suprasti, jog jis „turi veikti taip, kad garantuotų ilgalaikį savo saugumą“, kalbėjo konservatorių politikas, kuris nuo 2010 iki 2016 metų buvo Jungtinės Karalystės premjeras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Izraelis turi teisę

į savo egzistencinę misiją-sunaikint terorizmo irštvą Gazoje.Kvaili ,arabų radikalų ir teroristų savo šalyse rū-rinamų liberalmarxistų spygavimai.

Stalino saule ;)

Kameronai, juk zinai, kad to nebuvo, nera ir nebus... :(

Na

kokia teisė, kai žydai bomborduoja ligonines,skubios pagalbos automobilius , žūsta nekalti vaikai , civiliai. Jie apie tai tik kalba ir vykdo savo juodus darbus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS