Dar vienas incidentas Rusijoje: tupiantis laineris „Boeing 737“ nuslydo nuo tako | KaunoDiena.lt

DAR VIENAS INCIDENTAS RUSIJOJE: TUPIANTIS LAINERIS „BOEING 737“ NUSLYDO NUO TAKO

  • 0

Sibiro šiauriniame Norilsko mieste keleivinis laineris „Boeing 737“ tūpdamas nulėkė nuo tako, bet žmonės per šį incidentą nenukentėjo, pirmadienį pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija.

„Norilsko Alykelio oro uoste 217-ojo reiso iš Krasnojarsko į Norilską „Boeing 737“ išlėkė už kilimo ir tūpimo tako ribų. Nukentėjusiųjų nėra“, – sakoma ministerijos pranešime.

Šis incidentas įvyko kitą dieną po viename Maskvos oro uoste įvykusios katastrofos, kai oro bendrovės „Aeroflot“ lėktuvas tūpdamas avariniu būdu užsiliepsnojo ir žuvo 41 jo keleivis.

Anksčiau pirmadienį buvo pranešta, kad Norilsko oro uoste, esančiame maždaug už 2,9 tūkst. km į šiaurės rytus nuo Maskvos, 15 reisų buvo atidėti arba atšaukti dėl smarkios pūgos. Taip pat buvo uždarytas į oro uostą vedantis kelias.

Vėliau perspėjimas dėl smarkios audros buvo atšauktas.

Vienas oro uosto tarnybų šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad įgula esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms nesugebėjo suvaldyti lainerio, todėl jis nuriedėjo nuo tako ir įstrigo ant grunto.

Oro uosto tinklalapyje nurodoma, kad oro bendrovės „Nordstar“ reiso Y72017 lėktuvas, atskridęs Krasnojarsko, nusileido 13 val. 25 min. vietos (9 val. 25 min. Lietuvos) laiku.

Pagal pirminius duomenis, lėktuve buvo daugiau kaip 100 žmonių.

Vienas šaltinis civilinės aviacijos tarnybose sakė „Interfax“, kad incidentas įvyko dėl sudėtingų meteorologinių sąlygų.

„Pirminiais duomenimis, lėktuvas nuslydo dėl štorminio vėjo“, – sakė agentūros pašnekovas ir patvirtino, kad žmonės per incidentą nenukentėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS