Dėl koronaviruso panikuojantys pirkėjai iš lentynų iššlavė tualetinį popierių | KaunoDiena.lt

DĖL KORONAVIRUSO PANIKUOJANTYS PIRKĖJAI IŠ LENTYNŲ IŠŠLAVĖ TUALETINĮ POPIERIŲ

  • 1

Didžiausias Australijos prekybos centras trečiadienį paskelbė ribojantis tualetinio popieriaus pardavimą, šalyje dėl koronaviruso protrūkio kilus paniško apsipirkimo bangai.

Australijos prekybos centrų ir maisto prekių parduotuvių tinklas „Woolworths“ pranešė, kad keturių tualetinio popieriaus pakuočių apribojimas vienam pirkėjui bus taikomas „tam, kad daugiau klientų galėtų įsigyti produkcijos“.

Rankų dezinfekavimo priemonių pardavimai taip pat bus ribojami, o vienam asmeniui jų bus parduodama ne daugiau kaip du vienetai.

„Tai padės padidinti atsargų lygį, tiekėjams padidinus vietos produkcijos tiekimus ir tenkinant didesnę nei įprasta paklausą“, – teigiama bendrovės pranešime.

Nepaisant vyriausybės patikinimo, jog nieko nepritrūks, Australijos prekybos centruose buvo išgraibstytos kai kurios prekės. Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė tuščių lentynų ir pirkėjų, stumiančių tualetinio popieriaus prikrautus vežimėlius, vaizdų.

Tuo tarpu trečiadienį į vieną Sidnėjaus prekybos centrą buvo iškviesta policija, kai per ginčą, kilusį prie tualetinio popieriaus lentynos, vienas pirkėjas išsitraukė peilį.

Suprantu, kad žmonės yra susirūpinę, eina į prekybos centrus ir šluoja prekes. Tačiau tai nėra būtina.

Naujojo Pietų Velso policija patvirtino, kad pareigūnai nuvyko į vakariniame Sidnėjuje esantį prekybos centrą, tačiau teigė, kad niekas nebuvo suimtas ir niekas nebuvo sužeistas.

Manoma, kad peilį išsitraukė vienas išgąsdintas klausos ir kalbos sutrikimų turintis pirkėjas.

Mažmenininkai taip pat susiduria su veido kaukių ir rankų higienos priemonių trūkumu, kurį sukėlė baimė dėl koronaviruso protrūkio, kuriuo jau užkrėtė daugiau nei 90 tūkst. žmonių ir mirė daugiau nei 3,1 tūkst. žmonių.

Didžioji dauguma atvejų įvyko Kinijoje, tačiau Pietų Korėja, Italija ir Iranas taip pat tapo „karštaisiais taškais“.

Australija pranešė apie 43 patvirtintus viruso atvejus, įskaitant vieną mirties atvejį.

Ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas) pranešė kalbėjęs su dviem pagrindiniais šalies prekybos centrų tinklais – „Woolworths“ ir jo konkurentu „Coles“ – apie tai, kaip jie reaguoja į panišką pirkimą.

„Suprantu, kad žmonės yra susirūpinę, eina į prekybos centrus ir šluoja prekes. Tačiau tai nėra būtina“, – trečiadienį radijui 2GB kalbėjo S. Morrisonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Apsitriedė iš baimės australai, kaip ir lietuviai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS