Dėl liūčių festivalis virto išlikimo kova: purvyne įklimpo tūkstančiai žmonių | KaunoDiena.lt

DĖL LIŪČIŲ FESTIVALIS VIRTO IŠLIKIMO KOVA: PURVYNE ĮKLIMPO TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ

  • 0

Vietoje trankaus festivalio – kova dėl išlikimo. Amerikoje, Nevados dykumoje, vykstantis festivalis „Burning Man“ tapo tikru išbandymu jo dalyviams. Vietovę užklupus smarkioms liūtims, žemė virto klampyne, o uždarius kelius, keliasdešimt tūkstančių žmonių liko įstrigę teritorijoje. Jiems nurodyta taupyti maistą bei vandenį. Negano to, pranešta ir apie vieno žmogaus mirtį, plačiau – LNK reportaže.

„Niekas nesitikėjo tokio lietaus. Niekas niekada nematė tokių orų“, – kalbėjo vyras.

70 tūkst. žmonių įklimpo purvyne. Lietus paplovė kelius, tad išvažiuoti iš festivalio teritorijos tapo neįmanoma.

„Tūkstančiai žmonių bando išvykti. Daug transporto priemonių bando judėti, bando patekti į miestą“, – teigė policininkas Bryan Boren.

Kai kurie festivalio dalyviai per purvą klampojo pėsčiomis, kad pasiektų pagrindinius kelius, o kiti liko stovyklose tikėdamiesi, kad sąlygos pagerės.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Dalyviai, kurių automobiliai buvo varomi ne visais keturiais ratais, įklimpo, jiems reikėjo pagalbos“, – sakė vaikinas.

Nuo penktadienio iki šeštadienio vietovėje iškrito dviejų ar trijų mėnesių kritulių norma.

„Kažkas pasuko klaidingu keliu ir visi nusuko paskui. Patekome į dykumos vidurį, aplink nieko nebuvo. Išvažiuoti sekėsi lėtai, daugybė mašinų“, – pasakojo mergina.

Nesibaigiančios liūtys prasidėjo devynias dienas trunkančio festivalio pabaigoje, kai atvyksta didžiausios minios pažiūrėti didžiojo finalo – milžiniško medinio žmogaus sudeginimo.

Buvo pranešta ir apie vieno žmogaus mirtį.

„Palaikome ryšius su vietos gyventojais. Siekiame, kad visi saugiai galėtų išvykti. Yra viena mirtis. Nežinau, kokia mirties priežastis“, – kalbėjo JAV prezidentas Joe Biden.

Pranešama, kad galimai vieną festivalio dalyvių nutrenkė elektra, kai šis, stovėdamas purve, bandė taisyti elektros prietaisą.

Net ir ištrūkus iš purvyne virtusios dykumos, neaišku, kur dėtis. Dėl stichijos uždaryti ne tik keliai, bet ir artimiausias miestas. Į jį leidžiama įvažiuoti tik greitosios pagalbos automobiliams. Uždarytas ir artimiausias oro uostas. Niekas negali nei atskristi, nei išskristi.

Nuo 1990-ųjų vykstantis festivalis „Burning Man“ vienas žinomiausių Amerikos kultūros renginių. Bilietai į jį kainuoja šimtus dolerių. Praeitais metais renginio dalyviai susidūrė su dideliu karščiu ir stipriu vėju. https://lnk.lt/zinios/Visi/211614

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS