Dėl toksiškų teršalų sunegalavus žmonėms Malaizija uždaro 111 mokyklų | KaunoDiena.lt

DĖL TOKSIŠKŲ TERŠALŲ SUNEGALAVUS ŽMONĖMS MALAIZIJA UŽDARO 111 MOKYKLŲ

  • 0

Malaizijos vyriausybė trečiadienį nurodė uždaryti 111 mokyklų pietinėje Džohoro valstijoje, daugybei moksleivių ir mokytojų sunegalavus dėl toksiškų atliekų, neteisėtai nuleistų į vietos upę.

Švietimo ministras  Maszlee Malekas (Maszlis Malikas) anksčiau trečiadienį buvo paliepęs uždaryti 34 mokyklų, bet vėliau nurodė, kad šis skaičius didinamas iki 111. Daugiau detalių jis nepateikė.

Daugiau kaip 500 žmonių, prisikvėpavusių toksiškų garų, prireikė medikų pagalbos dėl dusulio, galvos svaigimo, pykinimo ir vėmimo. Pasak pareigūnų, 166 žmonės buvo hospitalizuoti, keli gydomi intensyviosios terapijos skyriuje.

Naujienų agentūra BERNAMA citavo aplinkos ministrą Yeo Bee Yinas (Jeo Bi Iną), sakiusį, kad dėl lietaus teršalai gali išplisti, nors dedamos pastangos juos sulaikyti.

Atliekant tyrimą buvo sulaikyti du vieno fabriko savininkai ir darbininkas. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad teršalai, kuriuose tikriausiai esama cheminių medžiagų, naudojamų metalui tirpinti viename laužyne ir chemijos pramonės įmonėje, pasklido prieš savaitę ir padengė upės vandenį tirštu juodu sluoksniu. Šiuo metu dedamos pastangos išvalyti aplinką.

GALERIJA

  • Dėl toksiškų teršalų sunegalavus žmonėms Malaizija uždaro 111 mokyklų
  • Dėl toksiškų teršalų sunegalavus žmonėms Malaizija uždaro 111 mokyklų
  • Dėl toksiškų teršalų sunegalavus žmonėms Malaizija uždaro 111 mokyklų
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS