Dėl ugnikalnio išsiveržimo La Palmos saloje 7 tūkst. žmonių nurodyta likti namuose | KaunoDiena.lt

DĖL UGNIKALNIO IŠSIVERŽIMO LA PALMOS SALOJE 7 TŪKST. ŽMONIŲ NURODYTA LIKTI NAMUOSE

Kanarų La Palmos salos valdžios institucijos nurodė 7 tūkst. El Paso miesto gyventojų, jei įmanoma, likti namuose, nes saloje besiveržiantis ugnikalnis pablogino oro kokybę.

Dėl dabartinių oro sąlygų nepakankamai gerai išsisklaido ugnikalnio išmetamos dujos, antradienį skelbė laikraštis „La Vanguardia“.

Ugnikalnis veržiasi jau kelias savaites ir spjaudosi pelenais, dūmais ir lava. Kol kas nematyti galimų išsiveržimo pabaigos ženklų.

Jūrą, manoma, netrukus pasieks antrasis lavos srautas, kuris šiuo metu yra vos už 30 metrų nuo pakrantės uolų, skelbė valstybinė televizija RTVE.

Pagrindinis lavos srautas prieš beveik prieš tris savaites pasiekė Atlanto vandenyną ir suformavo prie salos naują plotą, kuris sekmadienį buvo 36 hektarų dydžio. Tai reiškia, kad teks iš naujo nubraižyti salos žemėlapius.

Pareigūnai dar kartą įspėjo, kad iki 1 000 laipsnių Celsijaus įkaitusiai lavai susilietus su sūriu jūros vandeniu gali pasklisti nuodingi dūmai.

Ugnikalnis La Palmoje, kuris neturi oficialaus pavadinimo, pirmą kartą po 50 metų pertraukos išsiveržė rugsėjo 19 dieną. Nuo lada lava sunaikino beveik 2 tūkst. pastatų ir privertė 7 tūkst. žmonių palikti savo namus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juk KANARŲ salos atsirado

UGNIKALNIŲ dėka, todėl gyventojai į s i k u r d a m i tokiose salose ŽINO, kokia gresia r i z i k a gyvenant ;-prarasti ne tik turtą , bet ir gyvybę

Ingrid

Bijočiau likti bet kurioje Kanarų salyno saloje,juk visose yra ugnikalnių,Teidės ugnikalnis dar didesnis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS