Dėl Ukrainos karo kritikos Rusijos akademikui skirta laisvės atėmimo bausmė | KaunoDiena.lt

DĖL UKRAINOS KARO KRITIKOS RUSIJOS AKADEMIKUI SKIRTA LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĖ

Rusijos teismas sugriežtino bausmę akademikui Borisui Kagarlickiui dėl Maskvos karinės operacijos Ukrainoje kritikos.

B. Kagarlickis nuteistas penkerių metų laisvės atėmimo bausme, Rusijos naujienų agentūros citavo Apeliacinio teismo Maskvos srityje teisėją. Gruodį žinomam sociologui dėl karinės operacijos menkinimo buvo skirta 6 tūkst. 160 eurų bauda.

Karinis apeliacinis teismas nusprendė „panaikinti pirmosios instancijos teismo sprendimą ir nuteisti B. Kagarlickį penkerių metų laisvės atėmimo bausme, kurią jis turės atlikti pataisos kolonijoje“, sakė jo advokatas Sergejus Jerochovas, kuriuo remiasi valstybinė naujienų agentūra TASS.

B. Kagarlickis yra gerai žinomas sociologas, daug rašęs apie Rusijos visuomenę ir kairiųjų politinę istoriją. Paskelbus nuosprendį, jis buvo suimtas teismo salėje.

B. Kagarlickis praėjusių metų liepą buvo sulaikytas po socialinėje žiniasklaidoje paskelbto komentaro, kai jis pavadino Ukrainos ataką prieš Krymo tiltą „daugiau ar mažiau suprantama“ bei spėjo, kad Rusija sulauks ir daugiau „naujų nemalonių, dar rimtesnių dalykų“.

2022 m. gegužę, netrukus po invazijos į Ukrainą, Rusija paskelbė B. Kagarlickį „užsienio agentu“.

Rusija uždraudė kritikuoti jos karą Ukrainoje ir tūkstančiams piliečių skyrė ilgas kalėjimo bausmes už pasisakymus prieš karinę kampaniją.

Gairės: Borisas Kagarlickis, karas Ukrainoje, kritika, laisvės atėmimo bausmė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS