Didysis septynetas ragina Maskvą „iki galo išsiaiškinti“, kaip mirė A. Navalnas | KaunoDiena.lt

DIDYSIS SEPTYNETAS RAGINA MASKVĄ „IKI GALO IŠSIAIŠKINTI“, KAIP MIRĖ A. NAVALNAS

  • 16

Didžiojo septyneto (G-7) šalių lyderiai šeštadienį paragino Rusiją „iki galo išsiaiškinti“, kaip praėjusią savaitę kalėjime mirė Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas.

Jų pareiškimas pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai A. Navalno komandos atstovė spaudai pranešė, jog Rusijos institucijos pagaliau perdavė Arkties pataisos kolonijoje mirusio politiko kūną jo motinai.

„Raginame Rusijos vyriausybę iki galo išsiaiškinti jo mirties aplinkybes“, – sakoma G-7 pareiškime.

„Taip pat reiškiame pagarbą nepaprastai Aleksejaus Navalno drąsai ir palaikome jo žmoną, vaikus ir artimuosius“, – priduriama jame.

„Jis paaukojo savo gyvybę kovodamas prieš Kremliaus korupciją ir už laisvus bei sąžiningus rinkimus Rusijoje.“

Jis paaukojo savo gyvybę kovodamas prieš Kremliaus korupciją.

47 metų A. Navalnas – garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas – mirė vasario 16-ąją, praleidęs trejus metus už grotų dėl kaltinimų, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Rusijos institucijos teigė, kad A. Navalnas, praradęs sąmonę po pasivaikščiojimo pataisos kolonijoje, pramintoje „Poliariniu vilku“, mirė dėl esą natūralių priežasčių.

Tačiau jo komanda sakė, kad tyrėjai vis negrąžina jo kūno ir kelias dienas net neleido jo motinai jo pamatyti, o tai pakurstė kaltinimus, kad valstybė yra „žudikai“, bandantys „paslėpti pėdsakus“.

Žada didinti Rusijos karo Ukrainoje kainą

G-7 šalių grupė pažadėjo didinti Rusijos karo Ukrainoje kainą, rašoma per antrąsias šio konflikto metines paskelbtame grupės pareiškime.

„Mes ir toliau didinsime Rusijos karo kainą, mažinsime Rusijos pajamų šaltinius ir trukdysime jos pastangoms kurti savo karo mašiną“, – pareiškė grupė.

Didžiojo septyneto šalys taip pat pasmerkė Kinijos ir Irano paramą Rusijos karui Ukrainoje.

Jos paragino Iraną nustoti padėti Rusijos kariuomenei ir išreiškė susirūpinimą dėl Kinijos įmonių vykdomo ginklų komponentų bei karinės įrangos perdavimo Maskvai.

Virtualus Didžiojo septyneto susitikimas dėl Ukrainos, kuriam pirmininkavo Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni), šeštadienį atvykusi į Kyjivą, buvo skirtas antrosioms Rusijos invazijos metinėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Na, esat

eiliniai troliai, šeriami kremliniais rubliais... Ruseliai siunta, isterikoj kliedi, keikiasi, sveikatą gadina, o karavanas eina ... piktas ir agresyvus trolis, noras užsidirbti verčia būti aktyviam, bet dažniausiai debatams pritrūksta svarių argumentų, tuomet pasipila įžeidinėjimai, keiksmažodžiai, vulgarizmai; vienu žodžiu – beviltiškas nepraustaburnis ir mažaraštis trolis, kremliaus propagandos užsakymu pilantis purvą ant Lietuvos...

????

Neįmanoma suprasti : motina pasiėmė sūnaus kūną ir pasirašė ant med. pažymos, o vakar iš Ukrainos pranešė kad ukrainiečių žvalgyba patvirtino jog Navalnas mirė dėl trombo. Tai ką čia dar svarsto?

Didžiajam septynetui

Draugiškai susijunkite ir...pabučiuokite Rusijai į šikną. Ne jums nurodinėti Rusijai, menkaverčiai mažyčiai šuneliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS