Didžiojoje Britanijoje – įspėjimas: 1,5 mln. žmonių turi likti namuose tris mėnesius | KaunoDiena.lt

DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE – ĮSPĖJIMAS: 1,5 MLN. ŽMONIŲ TURI LIKTI NAMUOSE TRIS MĖNESIUS

  • 10

Didžiojoje Britanijoje iki 1,5 mln. žmonių, kuriems koronaviruso epidemija kelia ypatingai didelę grėsmę, turėtų likti namie mažiausiai 12 savaičių, sekmadienį pareiškė šalies vyriausybė.

Turintiesiems gretutinių ligų, tokių kaip kaulų ar kraujo vėžiai, cistinė fibrozė, ar asmenims, kuriems buvo persodintas organas, sveikatos apsaugos pareigūnai patarė kuo labiau saugotis viruso ir, be kita ko, likti namuose ilgesnį laikotarpį.

„Žmonės turėtų likti namuose, saugoti nacionalinę sveikatos apsaugos sistemą ir savo gyvybes“, – sakė bendruomenių reikalų sekretorius Robertas Jenrickas (Robertas Dženrikas).

Jo teigimu, vyriausybė „itin pažeidžiamų asmenų“ prašo imtis „papildomų priemonių apsisaugoti“. Bendruomenių departamentas taip pat nurodė laikotarpį, kurio, kaip nori valdžia, turėtų laikytis labiausiai pažeidžiami žmonės.

„Su žmonėmis, priskiriamais vienai ar daugiau rizikos grupių, susisieks jų šeimos gydytojai ir (arba) specialistai ir jiems primygtinai patars likti namuose mažiausiai 12 savaičių“, – sakė R. Jenrickas.

Taip pat ketinama paskelbti specialųjį telefono numerį, kuriuo bus galima skambinti dėl maisto ar vaistų pristatymo.

„Public Health England“ direktorius Paulas Johnstone'as (Polas Džonstounas) sakė, jog asmenys, su kuriais bus susisiekta, „neturėtų eiti apsipirkti, pramogauti ar keliauti“.

Remiantis naujausiais duomenimis, Jungtinėje Karalystėje nuo koronaviruso jau mirė 177 žmonės.

Penktadienį Anglijos valdžia pranešė, jog imasi griežtesnių priemonių susistabdyti viruso plitimą ir nurodė uždaryti barus, aludes ir restoranus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Regina

Logikos tame yra.Nereikės mokėti pensijų,apsivalys.

Kopūstas.

Tai, kad tas Kanapinis viską taip nuvadovąvo jog tipo imunitetą reikia stiprinti.

Tau lukka

Esi absoliutus asilas, varyk į savo šiukšliadėže, gal išsigydysi virusą smegenyse..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS