Donbase aidi šūviai: vienas iš sviedinių pataikė į vaikų darželį | KaunoDiena.lt

DONBASE AIDI ŠŪVIAI: VIENAS IŠ SVIEDINIŲ PATAIKĖ Į VAIKŲ DARŽELĮ

Rytų Ukrainoje griaudi sprogimai. Ukraina ir Rusijos remiamų separatistų vadovybė praneša apie apšaudymus ir kaltina vieni kitus.

Okupantai iš artilerijos apšaudė Stanicos Luhanskos gyvenvietę. Vienas iš sviedinių pataikė į vaikų darželį, praneša Ukrainos portalas pravda.ua.

Savanorių teigimu, tarp suaugusiųjų yra sužeistų. Apšaudymo metu darželyje buvo vaikų.

ELTA skelbia, kad valdymo centro feisbuko paskyroje paskelbtose nuotraukose matyti rūsyje besiglaudžiantys civiliai ir vaikų darželio žaidimų kambarys, ant grindų pažirusios nuolaužos ir kiaurymė sienoje.

LNK reportažas:

Pirminiais duomenimis, buvo sužeisti du civiliai, teigiama oficialiame pranešime. Nukentėjo ir komunalinė infrastruktūra – pusė gyvenvietės liko be elektros. Sąjungininkų pajėgos skubiai evakavo civilius suteikdamos jiems prieglobstį.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad separatistų pajėgos Luhanske tvirtina, jog kovas eskalavo Ukraina.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos grubiai pažeidė paliaubų režimą, panaudodamos sunkiąją ginkluotę, kuri pagal Minsko susitarimus turėtų būti atšaukta“, – sakė Luhansko sukilėlių atstovai Ukrainos ir Rusijos paliaubų kontrolės grupėje, praneša nepriklausoma Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, rašoma portale independent.co.uk.

„Per pastarąsias 24 valandas padėtis prie kontaktinės linijos labai paaštrėjo, – žurnalistams sakė Liaudies milicijos vadinamojoje Luhansko respublikoje vadovas Janas Leščenka. – Priešas, tiesioginiu Kijevo karinės-politinės vadovybės nurodymu, bando eskaluoti konfliktą“.

pravda.ua nuotr.

Tačiau pareigūnai iš Ukrainos neigė ataką separatistų kontroliuojamame regione, teigdami, kad patys pateko į artilerijos apšaudymą.

„Nepaisant to, kad mūsų pozicijos buvo apšaudytos iš draudžiamų ginklų, įskaitant 122 mm artileriją, Ukrainos kariai reaguodami nepaleido ugnies“, – sakė Ukrainos jungtinių pajėgų operacijos budintis spaudos pareigūnas.

Daugiau nei 100 tūkst. Rusijos karių yra dislokuoti prie sienų, kurias šalis dalijasi su Ukraina, prezidentui Vladimirui Putinui pareikalavus NATO įsipareigoti niekada neleisti jos buvusiai sovietinei teritorijai tapti nare.

Kaip skelbia ELTA, Ukrainos konfliktas su prorusiškais separatistais šalies rytuose rusena nuo 2014 m., per karą žuvo tūkstančiai žmonių, tačiau naujausi pranešimai stiprina būgštavimus, kad Rusija planuoja intervenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Jonas

Čia provokacija,muliažas.Darželio langų Stiklai,durys sveiki,sienos,išskyrus skyle,sveikos.Jokių degėsių bei sprogimo žymių nėra.Ar negėda tai?

Kodėl nei vienas stiklas nesudužo.....

Tai melas kad darželis apšaudytas......falšas....bandėrų...

to Tikrai

Lygtais koks Amerikos prezidentas kitoks? Netampytų to Putino kaip skudurinės lėlės po visus srutinus savo tikslų akligatvius, neklijuotų nebūtų dalykų (prisiminkit kad per internetą ir soc tinklus galima viską stebėti tiesiogiai), tai tas ir sėdėtų taip kaip iki šiol ramiai sėdėjo... Bent įvertintų nuopelnus Sirijoje kur jau niekas negalėjo sulaikyt Islamo valstybės...Galėtų visi lojantys patylėt bent dėl to, kad jeigu ne rusai kiekviename Europos kieme jau gyventų krūvos islamistų su savo taisyklėm ir ,,kultūra".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS