Ekspertai: išretintoms rusų pajėgoms pamačius, kad ukrainiečiai rengia kontrataką, bus ne kažką | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI: IŠRETINTOMS RUSŲ PAJĖGOMS PAMAČIUS, KAD UKRAINIEČIAI RENGIA KONTRATAKĄ, BUS NE KAŽKĄ

  • 1

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ apžvelgė naujausius įvykius fronte. Kaip jie teigė, ukrainiečiai į Charkivo sektorių pritraukė daugiau artilerijos baterijų, ties Bakhmutu mūšių intensyvumas sumenko, o centre agresoriaus puolimas toliau stringa.

Rusija pranešė, kad ukrainiečiai į Charkivo sektorių pritraukė daugiau artilerijos baterijų, rašė „Locked N' Loaded“.

„Orkai baiminasi, kad taip ruošiamasi šturmuoti rusų įvirtintą rajoną Kozacha Lopanėje. Labai gerai, kad baiminasi, nes vien tokia galimybė privers agresorių sektoriuje elgtis atsargiau“, – rašė ekspertai.

Ties Bakhmutu mūšių intensyvumas sumenko.

„Tikėtina, kad čia puolę agresoriaus vienetai išsikvėpė ir dabar reorganizuojasi. Teoriškai turėtų vykti rotacija, tačiau didelis klausimas – ar yra kam pilnavertiškai pakeisti? Dalis vienetų perdislokuoti į pietus Zaporožės ir Chersono link, dalis šalimais į Centro sektorių. Ar agresorius dar ras rezervų išlaikyti tokį pat puolimo tempą, kuris buvo pastaruoju metu – matysime“, – svarstė jie.

Centre agresoriaus puolimas toliau stringa.

„Rusų manevriniams vienetams niekur nepavyko pralaužti ukrainiečių gynybos, nors atskirose vietose pasistūmėjo kelis šimtus metrų, tačiau tai niekaip nekeičia operacinio paveikslo. Kažkas galėtų sakyti, jei imtume versiją, kad Donbaso centre ir rytiniame Zaporožės flange agresorius siekia ne pralaužti ukrainiečių gynybą, bet savo atakomis apsaugoti persigrupuojančias pajėgas, tai orkai tikslą pasiekia? Tarkime. Tačiau, kas bus, kai šis „grandiozinis“ puolimas baigsis? Nuo Vuhledaro iki Avdiivkos iš esmės rusų pajėgos ne tik nebegalės pulti, bet gali būti taip, kad ir gynyba bus reta kaip rėtis. O šis ruožas dengia Donecką, tad kas bus, jei „grandiozinio“ puolimo išretintos rusų pajėgos pamatys, kad čia ukrainiečiai jau rengia kontratakas? Tokiu atveju, būtų ne kažką, nes rėtis bus dar labiau suvarpytas“, – komentavo „Locked N' Loaded“.

160-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Ukrainiečiai skelbia, kad Zaporožės sektoriuje fiksuojamas agresoriaus pajėgų pergrupavimas.

„Teigiama, kad rusų pajėgos persigrupuoja Zaporožės miesto kryptimi. Ką reiškia šis persigrupavimas? Ar mūsų abejonė dėl Chersono, kaip pagrindinio agresoriaus pajėgų perdislokavimo tikslo, yra pagrįsta, o orkai iš tiesų ruošiasi Zaporožės puolimui? Arba čia nusėdo tik dalis pajėgų šiam sektoriui sustiprinti, o agresorius visgi bando į kitą upės pusę permesti didžiąją dalį manevrinių vienetų, su tikslu pradėti puolimą ten?“ – spėliojo ekspertai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Eee

SUSIJUSIOS NAUJIENOS