ES pasmerkė Rusijos susidorojimą su žiniasklaida | KaunoDiena.lt

ES PASMERKĖ RUSIJOS SUSIDOROJIMĄ SU ŽINIASKLAIDA

Europos Sąjunga (ES) griežtai pasmerkė pastarąjį Rusijos susidorojimą su nepriklausoma žiniasklaida ir pilietinės visuomenės organizacijomis.

Nerimą kelia tai, kad vis dažniau nutildomi kritiški balsai ir nepriklausomos institucijos, ypač artėjant rugsėjį vyksiantiems Dūmos rinkimams, ketvirtadienio vakarą teigė ES diplomatijos vadovo Josepo Borrellio atstovas.

ES paragino Rusijos valdžią atšaukti savo sprendimus ir nutraukti susidorojimą su pilietine visuomene ir nepriklausoma žiniasklaida.

Pranešime konkrečiai minimas sprendimas pripažinti Teisės ir viešosios politikos institutą (ILPP) ir kelis žurnalistus „užsienio agentais“ bei paskelbti tinklapį „Project Media“ „nepageidaujama organizacija“.

Taip pat paminėta pilietinių teisių gynimo grupė „Komanda 29“, kuri, anot ES, buvo priversta nutraukti veiklą dėl jai daryto spaudimo ir jos adresu pareikštų nepagrįstų kaltinimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kodėl?

ES nepasmerkė lietuvos korumpuotos teisėsaugos ir valdančios klikos už žurnalistų persekiojimą. Laisvo laikraščio redaktorius pastoviai yra persekiojamas. Algirdui Paleckiui klastojan duomenis sukurpta šnipinėjimo byla. Giedrius Grabauskas persekiojamas už žurnalistinę veiklą turėjo bėgti iš Lietuvos, nes buvo nutarta jį uždaryti į psichiatrinę ligoninę neva ekspertizei atlikti. (KGB metodai niekur nedingo). Tad noriu paklausti. Ko ta korumpuota ES neklykia dėl lietuvoje pažeidinėjamų žmogaus teisių ir laisvių, žodžio laisvės? Kodėl mato tik Rusiją, bet nemato susidorojimų su nepriklausoma žiniasklaida Lietuvoje, Ukrainoje? Ar tik nebus korumpuotų klanų eurais užklijuotos akys?

o kaip

dėl Ukrainos?

va taip

O ko ta ES tyli kai Ukrainoje visą valstybės konstitucinį teismą pertvarkė palankiai sau, uždarė dvi privačias TV stotis tik už tai , kad jos nebuvo palankios valdžiai? Kodėl ta ES tyli kai Ukrainos opozicijos lyderi kaltina absurdiškiausiais nusikaltimais ir laiko jį namų arešte? Savo draugelių tarpe padarykite tvarką , - paskui mokykite kitus kaip gyventi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS