Etnos ugnikalnis vėl išsviedė lavos fontaną | KaunoDiena.lt

ETNOS UGNIKALNIS VĖL IŠSVIEDĖ LAVOS FONTANĄ

Italijos Sicilijos saloje vėl įspūdingai išsiveržė Etnos ugnikalnis. Lavos fontanas šovė 500 metrų į naktinį dangų, ketvirtadienio rytą pranešė Geofizikos ir vulkanologijos institutas.

Iš kraterio pietrytinėje pusėje kilo tirštas pelenų ir dūmų debesis.

Tai jau šeštasis ugnikalnio išsiveržimas per aštuonias dienas, laikraščiui „Corriere della Sera“ sakė vulkanologas Marco Viccaro. Pietrytiniam krateriui tai savotiškas rekordas. Jau ir iš kito kraterio praeityje panašiu dažnumu veržėsi magma.

Etna stūkso salos rytuose. Žmonėms, gyvenantiems aplink 3 300 metrų aukščio kalną, išsiveržimai daugiausiai pavojaus nekelia. Neretai tada iš dangaus pasipila pelenų lietus. Pastaruoju metu išsiveržimų dažniausiai būta vakare ir naktį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

KRIVIŲ KRIVAITIS VANDENORIUS, IR JO PAGALBININKAI, NUOLAT STEBĖJO GAMTOJE VYKUSIUS GEOFIZINIUS PROCESUS! PAGRINDINĖ PROBLEMA BUVO ATLANTO - SANTARINĮ UGNIKALNIO VEIKLA. KRIVIŲ KRIVAITIS VANDENORIUS ĮSPĖJO VISO VIDURŽEMIO JŪROS GYVENTOJUS, KELTIS Į SAUGESNES VIETAS! ŠĮ FAKTĄ LIUDIJA MŪSŲ LAIKŲ VIS MENAMAS - TAUTŲ KRAUSTYMOSI LAIKMETIS, KURIO METU į LIETUVOS KRAŠTĄ, IŠ TURKIJOS REGIONO, ATVYKO TRAKAI, iš TOS PAČIOS TURKIJOS į ITALIJĄ ATVYKO ETRUSKAI! ir t.t. 1179,metais TERO- ATLANTO UGNIKALNIS SUSISPROGDINO! JO VIETOJE SANTARINI SALOS VIETOJE LIKO PENKIŲ SALALIŲ KELDĖRA! .

Vika

Ir gražu, ir baisu )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS