Europoje koronaviruso aukų skaičius perkopė 120 tūkstančių | KaunoDiena.lt

EUROPOJE KORONAVIRUSO AUKŲ SKAIČIUS PERKOPĖ 120 TŪKSTANČIŲ

  • 0

Europoje naujojo koronaviruso aukų skaičius jau viršijo 120 tūkstančių, iš jų trys ketvirtadaliai užregistruoti Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje, rodo šeštadienį paskelbti naujienų agentūros AFP iš oficialių šaltinių surinkti duomenys.

Iki šeštadienio 14 val. Lietuvos laiku žemyne buvo užregistruoti 120 140 mirties ir 1 344 172 užsikrėtimo atvejai – taigi, Europa išlieka labiausiai pandemijos paveiktas žemynas.

Italijoje užregistruoti 25 969 mirties atvejai, Ispanijoje – 22 902, Prancūzijoje – 22 614.

Britanijoje COVID-19 aukų skaičius perkopė 20 tūkstančių

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad mirė dar 813 žmonių, kuriems ligoninėse buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, ir bendras aukų skaičius išaugo iki 20 319.

Ankstesnę parą mirčių skaičius buvo mažesnis – 684.

Į COVID-19 aukų sąrašą JK neįtraukiami žmonės, mirę slaugos namuose, todėl tikrasis su koronavirusu susijusių mirčių skaičius veikiausiai yra žymiai didesnis.

JK yra penkta valstybė po Italijos, Ispanijos, Prancūzijos ir JAV, kur buvo patvirtinta per 20 000 mirties nuo COVID-19 atvejų. Šiuo atžvilgiu pasaulyje pirmauja Jungtinės Valstijos, kur užregistruota daugiau kaip 50 tūkst. mirčių.

Britų valdžia yra pareiškusi, kad epidemija jau pasiekė piką, mažėja hospitalizuojamų dėl koronaviruso žmonių. Vis dėlto vyriausybė sako, kad švelninti visuotinį karantiną, kuris buvo paskelbtas kovo 23-ąją ir turi galioti bent iki gegužės 7-osios, dar yra pernelyg anksti.

Tuo metu dalis kompanijų planuoja atsidaryti, laikydamosi socialinio atstumo reikalavimų. Kelios automobilių gamintojos žada atnaujinti veiklą gegužę.

Ispanijoje mirties atvejų skaičius vėl kiek padidėjo

Ispanijoje per parą patvirtintų mirčių nuo COVID-19 atvejų skaičius šeštadienį vėl šiek tiek padidėjo – mirė 378 žmonės.

Penktadienį vienos paros aukų šalyje skaičius buvo mažiausias per pastarąsias keturias savaites – 367.  

Naujausiais duomenimis, iš viso Ispanijoje nuo koronaviruso mirė 22 902 žmonės. Daugiau COVID-19 aukų registruota tik Jungtinėse Valstijose ir Italijoje.

Bendras infekuotųjų skaičius Ispanijoje jau viršijo 223 759, tarp jų yra ir žmonės, jau įgiję antikūnų prieš virusą.

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos pradėjo naudoti tik atvejų, patvirtintų polimerazės grandininės reakcijos (PGR), arba tepinėlių, tyrimais, skaičių. Remiantis šiais testais, iš viso užregistruoti 205 905 atvejai, 2 944 iš jų – per pastarąją parą. 

Penktadienį Ispaniją pasiekė svarbų kovos su koronavirusu etapą – pirmą kartą nuo pandemijos pradžios daugiau žmonių per parą pasveiko nei užsikrėtė. 

Iki šiol patvirtinta, kad viruso nebeturi 95 708 žmogus, 3,353 iš jų – per pastarąją parą. 

Ispanijoje vis dažiau atliekami antikūnų tyrimai, rodantys, ar paciento imuninė sistema yra įgijusi apsaugą nuo koronaviruso – tai reiškia, kad jie jau yra persirgę COVID-19.

Prancūzijoje patvirtintos 369 naujos mirtys nuo COVID-19

Prancūzija šeštadienį pranešė apie 369 naujus mirties nuo koronaviruso atvejus – mažiau nei ankstesnėmis dienomis.

Taip pat 17 dieną iš eilės mažėja ir intensyviosios priežiūros skyriuose gydomų pacientų skaičius.

Iš viso šalies ligoninėse ir slaugos namuose nuo kovo pradžios užfiksuota 22 614 mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Pasak jų, ligoninėse užfiksuotas mažiausias per mėnesį per vieną parą mirusių žmonių skaičius – 198.

Tuo metu senelių ir slaugos namuose mirė 171 asmuo, o pareigūnai sako, kad jiems kelia nerimą padidėjęs kritinės būklės pacientų, be COVID-19 sergančių ir kitomis ligomis, skaičius.

Prancūzijos gydymo įstaigų intensyviosios priežiūros skyriuose šiuo metu gydoma kiek daugiau nei 7 500 žmonių – tai yra 50 proc. daugiau pacientų, nei galėjo talpinti šios įstaigos prieš pandemiją.

Nors skaičiai mažėja, sistema tebėra smarkiai apkrauta, pabrėžia sveikatos apsaugos pareigūnai.

„Išaugęs pacientų skaičius intensyviosios terapijos skyriuose rodo, kad būtina prižiūrėti sergančiuosius lėtinėmis ligomis, taip pat rūpintis skubiais atvejais“, – sakoma pranešime.

„Jei... (lėtinėmis ligomis sergančių žmonių) priežiūra ilgam laikui bus pertraukta, jų ligos taps sunkesnės“, – priduriama jame.

Prancūzijos sveikatos apsaugos pareigūnai ragino lėtinėmis ligomis sergančius žmones nebijoti kreiptis į savo gydytojus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS