Europoje tęsiantis karščiams ispanai kovoja su naujais gaisrais | KaunoDiena.lt

EUROPOJE TĘSIANTIS KARŠČIAMS ISPANAI KOVOJA SU NAUJAIS GAISRAIS

  • 1

Europą alinant didžiuliams karščiams, Ispanijoje kilo daugiau miško gaisrų, šeštadienį pranešė šalies pareigūnai.

Pasak ekstremalių situacijų tarnybų, penktadienio vakarą Ispanijos centrinėje dalyje esančiame Almorokso mieste įsiplieskęs gaisras jau išdegino mažiausiai 1,6 tūkst. hektarų, išplito į Madrido regioną ir privertė evakuoti vieną iš kaimų.

Dėl kito gaisro, kilusio netoli Toledo maždaug už 60 kilometrų, buvo evakuoti 22 gyventojai. Pasak regiono valdžios, orlaiviai, pilantys vandenį iš oro, padeda ugniagesiams gesinti liepsnas, kurios sparčiai plinta esant stipriam vėjui ir karščiui.

Beveik po trijų parų ugniagesiams pagaliau pavyko suvaldyti didžiulį gaisrą šiaurės rytiniame Katalonijos regione. Tačiau apie tai pranešę regiono valdžios atstovai įspėjo, kad nedidelis gaisro plotas vis dar kelia susirūpinimą.

„Šiandien oro sąlygos išlieka ekstremalios ir artimiausios valandos bus kritinės ir lemiamos ne tik šiam gaisrui, bet ir likusiai teritorijai,“ – sakė jie.

Gaisrai Ispanijoje įsiplieskė Europoje tęsiantis didžiulių karščių bangai.

Kai kuriose Prancūzijos dalyse fiksuojama rekordinė oro temperatūra. Penktadienį pietiniame Garo departamente netoli Monpeljė buvo užfiksuota 45,9 laipsnio. Šeštadienį kai kur šalyje prognozuojamas 42 laipsnių karštis.

Kaip pranešė Ispanijos meteorologijos tarnyba, šeštadienį didelėje šalies dalyje temperatūros stulpelis turėtų pakilti virš 36 laipsnių Celsijaus, o Madride ir į pietus nuo sostinės – pasiekti ar viršyti 40 laipsnių. Kai kur šiaurės rytuose temperatūra gali pašokti iki 42 laipsnių.

Meteorologai prognozuoja, kad iš Šiaurės Afrikos atkeliavusi karščio banga nuo sekmadienio ims slopti. 

GALERIJA

  • Europoje tęsiantis karščiams ispanai kovoja su naujais gaisrais
  • Europoje tęsiantis karščiams ispanai kovoja su naujais gaisrais
  • Europoje tęsiantis karščiams ispanai kovoja su naujais gaisrais
  • Europoje tęsiantis karščiams ispanai kovoja su naujais gaisrais
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Bet ir toliau vėjo (velnio) jėgainių neišjungsit?.. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS