Iš Gazos Ruožo paleista raketa pataikė į ligoninę Izraelyje | KaunoDiena.lt

IŠ GAZOS RUOŽO PALEISTA RAKETA PATAIKĖ Į LIGONINĘ IZRAELYJE

  • 4

Iš Gazos Ruožo trečiadienį paleista raketa pataikė į ligoninę pietiniame Izraelio Aškelono mieste, pranešė sveikatos priežiūros įstaigos atstovė spaudai.

„Vaikų raidos centras Barzilai (Barzilajaus) ligoninėje Aškelone patyrė tiesioginį smūgį iš Gazos Ruožo paleistu sviediniu“, – sakoma jos pareiškime.

Naujienų agentūrai AFP ji sakė, kad aukų nėra.

„Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, o Gazos Ruožo pareigūnai skelbia apie 1  tūkst. 55 žuvusius palestiniečius.

„Hamas“ buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruožui Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

žydai

tampa planetos blogiu ,zudydami moteris ir vaikus ,kaip putleristanas ,kinistanas ir kitos svetimo kraujo trokstancios salys .

As

Ajajai tik nereikoa cia verkslenti !!!! Gavo ko nusipelne!

Izraelio lėktuvai

Jau sugriovė visas ligonines gazos sektoriuje. Jau nužudyta daugiau kaip 300 vaikų. Sužeistieji daugiau kaip 60% moterys ir vaikai. Ligoninėse nėra elektros, vandens.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS