Ginklais ir narkotikais Anglijoje prekiavęs lietuvis sulaikytas Ispanijoje | KaunoDiena.lt

GINKLAIS IR NARKOTIKAIS ANGLIJOJE PREKIAVĘS LIETUVIS SULAIKYTAS ISPANIJOJE

  • 9

Prancūzijos pasienyje, ties keltu į Jungtinę Karalystę, buvo sustabdytas mikroautobusas, vežęs buitinę ir elektroninę techniką. Peršvietus ją paaiškėjo, kad jos viduje paslėpti ginklai ir šoviniai. Vairuotojas tuomet tvirtino, kad siuntinys gabenamas į Wisbecho mieste gyvenančio lietuvio namus, praneša anlgija.today.

Siuntos kaltininku įvardintas 35-erių lietuvis. Nors incidentas įvyko dar 2014 metais, lietuvis tik dabar išgirdo skaudų teismo nuosprendį.

Prancūzijos pasienyje krovinys buvo praleistas, tačiau vairuotojas žinojo, kad Anglijoje jis bus sulaikytas ir teks aiškintis jau ne pasienio, bet policijos pareigūnams.

Dar kartą peršvietus infraraudonaisiais spinduliais, buvo surasta net keletas nelegalių ginklų ir daugybė skirtingų šovinių. Tą patį vakarą policijos pareigūnai įsiveržė į lietuvio namus.

Tuomet lietuvis bandė sprukti mėlynu „Ford Galaxy“ automobiliu, tačiau buvo sustabdytas ir sulaikytas. Jam pateikti kaltinimai dėl neteisėto nelegalių ginklų laikymo ir platinimo.

Maža to, namuose policija aptiko daugiau nei 100 pakelių B klasės narkotikų, kurių vertė būtų apie 1070 svarų. Jie visi buvo paslėpti cigarečių pakeliuose, o jie buvo paslėpti už paveikslų, kabančių ant sienos. Taip pat rasta dar 600 svarų grynais, talpos su degalais, du ginklai, pipirinės purškiamosios dujos, kulkų ir kanapių.

Patikrinus rastas dėžes su kulkomis pasitvirtino faktas, kad jos skirtos krovinyje turėjusiems atvažiuoti ginklams. Atidžiai patikrinus visus įkalčius, buvo rasta lietuvio pirštų antspaudai.

Apklausiamas policijos lietuvis, žinoma, neigė bet kokias sąsajas su šaunamųjų ginklų gabenimu iš Lietuvos. Pasak kaltinamojo, esą prieš kelias savaites jis susipažino su vyru, kuris paprašė leidimo, kad į jo namus būtų atvežtas siuntinys, kol minėtasis vyras jį pasiims. Esą ir visi narkotikai bei kiti nelegalūs dalykai jo namuose – taip pat draugo. Žinoma, tokie parodymai policijos pareigūnų neįtikino.

Lietuvis neigė esąs narkotikų prekeivis. Jis tvirtino, kad dirba fabrike, kur tvarko bulves ir obuolius. Pasak jo, jam priklausė tik purškiamosios dujos ir ginklai, nes Wisbecho mieste – pavojinga.

Jis teisme turėjo pasirodyti 2015-ųjų gegužės mėn., tačiau likus kelioms dienoms su dukra ir sugyventine pasišalino iš JK. 2016-ųjų vasarį paskelbta tarptautinė lietuvio paieška su leidimu sulaikyti jį bet kurioje šalyje. Ir tik 2018-ųjų balandį lietuvis buvo sulaikytas Ispanijoje, Valencijos miese. Po 11 dienų jis pargabentas atgal į JK.

Apklausoje jis pasakojo, kad iš JK pasišalino todėl, kad susirgo jo motina. Tačiau tokie lietuvio pasakojimai nebuvo patvirtinti.

Šių metų rugpjūtį jis buvo apkaltintas ir bausmės vykdymo vengimu, nepamirštant ir ankstesnių jam pateiktų kaltinimų.

Spalio 9 d., praėjus bene 5 metams po nusikaltimų, jis pagaliau išgirdo teismo sprendimą. Lietuvis kalėjime praleis 14 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vitalijui

O ar tu ne iš tos pačios parapijos esi kilęs? Turbūt pakėlė pareigose. Dabar ne tualetus plauni, bet leido jų prieigas šveisti, todėl ir būna pikta ant kitų.

Lopeta

Lodorius paskutinis kaip ir jo brolis du lochai, atmatos. Pazystu juos nuo vaikystės. Ten jūsų ir vieta. Džiaugiuos už jumis

Vel

Nieko nuostabaus 90%lietuvaiciu kuriuos zinau uk arba ginklais prekiauja arba zole augina ir koksa ivezineja is holandijos. Visai nesistebiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS