Graikijoje, Turkijoje ir Bulgarijoje potvynių aukų skaičius vis auga | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOJE, TURKIJOJE IR BULGARIJOJE POTVYNIŲ AUKŲ SKAIČIUS VIS AUGA

  • 0

Graikijoje, Turkijoje ir Bulgarijoje potvynių aukų skaičius trečiadienį išaugo iki keturiolikos.

Per staigų potvynį stovyklavietėje Turkijos šiaurės vakaruose, netoli sienos su Bulgarija, žuvo mažiausiai penki žmonės. Gelbėtojai tebeieško vieno asmens, kuris buvo paskelbtas dingusiu be žinios stovyklavietėje.

Dar du žmonės žuvo didžiausiame Turkijos mieste Stambule, kur praūžusios audros sukelti potvyniai užtvindė šimtus namų ir kitų pastatų keliuose rajonuose.

Tarp žuvusiųjų Stambule buvo 32 metų Gvinėjos pilietis, kuris buvo įstrigęs savo bute rūsyje skurdžiame Kiučiukčekmedžės rajone, pranešė Turkijos transliuotojas „HaberTurk TV“. Kitame rajone potvynio banga nusinešė 57-erių moters gyvybę, pranešė privati naujienų agentūra DHA.

Stambulo gubernatoriaus biuro duomenimis, dėl potvynių nukentėjo daugiau kaip 1 750 namų ir įmonių mieste. Tarp jų – daugybė parduotuvių Ikitelio rajone, kur potvynio vanduo nešė stovinčius automobilius, užliejo baldų parduotuves ir sugadino prekes, pranešė DHA.

Potvynis taip pat apsėmė miesto pakraštyje esančią sunkvežimių stovėjimo aikštelę, kurioje žmonės bandė išsigelbėti užlipę ant restorano stogo,  pranešė Turkijos žiniasklaida.

Susiduriama su turistų vežimo problema, nes dėl potvynių nukentėjusiais keliais pavojinga važiuoti autobusais.

Graikijoje dėl rekordinio kritulių kiekio, pasak ugniagesių tarnybos, žuvo mažiausiai trys žmonės Vole, esančiame centrinėje šalies dalyje ir toliau į vakarus esančioje Kardicoje. Trys žmonės laikomi dingusiais be žinios.

Graikijos policija uždraudė automobilių eismą Vole, netoliese esančio Piliono kalnų regione ir kurortinėje Skiato saloje, kur trečiadienį daug namų ūkių liko be elektros ir vandens. Eismas taip pat draudžiamas kituose dviejuose centrinės Graikijos regionuose, esančiuose netoli Volo. Prognozuojama, kad audros tęsis bent iki ketvirtadienio popietės.

Bulgarijoje audra sukėlė potvynius pietinėje Juodosios jūros pakrantėje. Trečiadienį iš jūros buvo ištraukti dviejų dingusių žmonių kūnai, todėl bendras žuvusiųjų skaičius išaugo iki keturių.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip pietiniame kurortiniame Carevo miestelyje, kuriame pareigūnai paskelbė nepaprastąją padėtį, į jūrą nunešami automobiliai ir kemperiai.

Dauguma regiono upių išsiliejo iš krantų, buvo sugriauti keli tiltai, todėl kilo rimtų eismo problemų.

Turizmo ministrė Zarica Dinkova sakė, kad visoje pietinėje Bulgarijos Juodosios jūros pakrantėje nuo nelaimės nukentėjo apie 4 000 žmonių.

„Susiduriama su turistų vežimo problema, nes dėl potvynių nukentėjusiais keliais pavojinga važiuoti autobusais“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS