Graikijos saloje dingusi britų mokslininkė rasta negyva | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOS SALOJE DINGUSI BRITŲ MOKSLININKĖ RASTA NEGYVA

  • 3

Graikijos pareigūnai trečiadienį rado britės mokslininkės, anksčiau šią savaitę dingusios Egėjo jūros Ikarijos saloje, kūną, pranešė visuomeninė televizija.

Nikosijoje Kipre gyvenusios 35 metų astrofizikės Natalie Christopher (Natali Kristofer), su savo partneriu atvykusios atostogų į Ikariją, palaikai buvo rasti vienoje dauboje, bet mirties priežastis kol kas nenustatyta, informavo transliuotojas ERT.

Vienas savanoris ugniagesys rado moters kūną maždaug už 1,5 km nuo viešbučio, kuriame N. Christopher buvo apsistojusi. Pagal drabužius buvo nustatyta, kad ji yra ieškomas asmuo.

„Kūnas buvo perkeltas į ligoninę Agios Kirike, kur bus atliktas skrodimas“ mirties priežasčiai nustatyti, naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos pareigūnas.

Auką radęs savanoris sakė vietos žiniasklaidai, kad palaikai su smarkių sužalojimų žymėmis buvo rasti skardžio papėdėje.

Kaip anksčiau pranešė Graikijos ir Kipro žiniasklaida, N. Christopher ir jos 38 metų partneris į Ikariją atvyko šeštadienį ir apsistojo viešbutyje netoli Agios Kiriko uostamiesčio.

Jos partneris, Kipro pilietis, informavo tarnybas, kad N. Christofer pirmadienį ryte išsirengė pabėgioti ir negrįžo.

„Pora kalbėjosi telefonu apie 10 val. (vietos ir Lietuvos laiku), ir ji sakė, kad nusprendė pabėgioti po apylinkes“, – Kipro televizijai sakė vienas policijos atstovas.

Laikraščio „Cyprus Mail“ tinklalapyje rašoma, kad N. Christopher partneris informavo policiją, kai ji negrįžo iki maždaug 12 val. 40 minučių. Kituose žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad britės telefono signalas buvo užfiksuotas Furnai saloje, esančioje maždaug už 10 kilometrų, bet nebuvo pateikta paaiškinimų, kaip jis galėjo ten atsidurti.

Gavę pranešimą apie dingusią britę, vietos policininkai, ugniagesiai, pakrančių apsaugos darbuotojai ir savanoriai pradėjo didelio masto paieškas, dalyvaujant iš Atėnų atsiųstam policijos sraigtasparniui ir pareigūnams.

Graikų žiniasklaidos pranešimuose taip pat sakoma, kad poros kambaryje viešbutyje buvo rasta kraujo pėdsakų. Policijos ekspertai atliko tyrimus viešbutyje ir paėmė moters partnerio telefoną, nurodė žiniasklaida.

„Radome kraujo pėdsakų trijose vietose... Ant pagalvės, paklodės ir priešais veidrodį“, – Kipro televizijai „Sigmalive“ sakė viešbučio savininkas.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad britės partneris esą paaiškino, kad N. Christopher buvo pradėjęs tekėti kraujas iš nosies.

Viena viešbučio kambarinė, irgi davusi interviu „Sigmalive“ bei apklausta policijos, sakė, kad dieną prieš moters dingimą pora barėsi.

N. Christopher Kipre buvo žinoma kaip aktyvi sportininkė ir dalyvavo keliuose socialinių tinklų projektuose, įskaitant „Cyprus Girls Can“ („Kipro merginos sugeba“), siekiantį sumažinti atotrūkį tarp graikų ir turkų jaunuolių padalytoje saloje.

Incidentas Ikarijoje įvyko trys savaitės po amerikietės, molekulinės biologijos specialistės Suzanne Eaton (Siuzan Iton) nužudymo Graikijos Kretos saloje.

59 metų mokslininkė dalyvavo konferencijoje netoli Chanijos miesto. Liepos 2 dieną ji išėjo nepasiėmusi savo mobiliojo telefono ir dingo, nurodė policija.

Jos palaikai po šešių dienų buvo surasti apleistame Antrojo pasaulinio karo laikų bunkeryje netoli miesto.

27 metų vietos ūkininkas prisipažino išžaginęs ir nužudęs JAV mokslininkę, kuri dirbo Dresdeno universiteto Maxo Plancko (Makso Planko) institute.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Vėpla nukrito nuo kalno....

Anonimas

Iskrypeliai juodasikniai.

ta

ukininka pakart

SUSIJUSIOS NAUJIENOS